Салат з креветкамиРЕЦЕПТ – Салат з креветками.

Цей освіжаючий салат з креветками, яйцем та авокадо — ідеальний варіант для тих, хто любить поєднання смаків та корисних інгредієнтів.

Час приготування: 20 хв.

Вам знадобиться:

  • авокадо 1 шт;
  • яйце 2 шт;
  • помідор 2 шт;
  • руккола 50 г;
  • шпинат 50 г;
  • лимон 1 шт;
  • гірчиця 1 ст. л;
  • мед 1 ст. л;
  • кунжут 1 ч. л;
  • соєвий соус 1 ст. л.

Приготування страви:

1. 2 свіжих яйця зварити. Очистити від шкаралупи та порізати навпіл або великими шматочками. Пересипте нарізані яйця в глибоку миску.

2. Розігрійте олію у великій сковороді  на середньому чи сильному вогні.

3. Додайте креветки, а потім приправте морською сіллю, перцем, меленим імбиром, часником і порошком чилі. Тушіть їх, помішуючи, доки креветки не стануть рожевими та непрозорими. Коли креветки будуть вже готові, перекладіть їх у велику миску для подачі.

4. Поки креветки трохи охолонуть, підготуйте та помийте овочі: листя салату, помідори. Наріжте навпіл помідори черрі, або на чотири частини звичайні помідори.

5. Очистіть авокадо від шкірки, витягніть кісточку, та поріжте скибочками всі овочі. Додайте їх у миску.

6. Візьміть листя шпинату, руколи, порвіть руками та пересипте в миску. 

Готуємо заправку:

1. В невелику  глибоку тарілку чи чашку додайте: мед, гірчицю, оливкової олії, соєвого соусу, вичавіть 1 ст.л соку лимону та сіль за смаком.

2. Перемішайте всі компоненти та при необхідності додайте перець чи інші спеції.

3. Після того, як приготували заправку, перемішайте салат з креветками та яйцем, полийте приготовленою заправкою.