Салат з креветками
РЕЦЕПТ – Салат з креветками.
Цей освіжаючий салат з креветками, яйцем та авокадо — ідеальний варіант для тих, хто любить поєднання смаків та корисних інгредієнтів.
Час приготування: 20 хв.
Вам знадобиться:
- авокадо 1 шт;
- яйце 2 шт;
- помідор 2 шт;
- руккола 50 г;
- шпинат 50 г;
- лимон 1 шт;
- гірчиця 1 ст. л;
- мед 1 ст. л;
- кунжут 1 ч. л;
- соєвий соус 1 ст. л.
Приготування страви:
1. 2 свіжих яйця зварити. Очистити від шкаралупи та порізати навпіл або великими шматочками. Пересипте нарізані яйця в глибоку миску.
2. Розігрійте олію у великій сковороді на середньому чи сильному вогні.
3. Додайте креветки, а потім приправте морською сіллю, перцем, меленим імбиром, часником і порошком чилі. Тушіть їх, помішуючи, доки креветки не стануть рожевими та непрозорими. Коли креветки будуть вже готові, перекладіть їх у велику миску для подачі.
4. Поки креветки трохи охолонуть, підготуйте та помийте овочі: листя салату, помідори. Наріжте навпіл помідори черрі, або на чотири частини звичайні помідори.
5. Очистіть авокадо від шкірки, витягніть кісточку, та поріжте скибочками всі овочі. Додайте їх у миску.
6. Візьміть листя шпинату, руколи, порвіть руками та пересипте в миску.
Готуємо заправку:
1. В невелику глибоку тарілку чи чашку додайте: мед, гірчицю, оливкової олії, соєвого соусу, вичавіть 1 ст.л соку лимону та сіль за смаком.
2. Перемішайте всі компоненти та при необхідності додайте перець чи інші спеції.
3. Після того, як приготували заправку, перемішайте салат з креветками та яйцем, полийте приготовленою заправкою.
Leave a Reply