Шашлик в духовці з м’яса свинини
РЕЦЕПТ – Шашлик у духовці на “цибульній подушці”.
Смак м’яса дуже схожий на смак звичного шашлику, шматочки свинини виходять соковитими і ароматними. У правильному маринаді вона перетвориться на справжню гастрономічну знахідку. Смачний шашлик у духовці, не виходячи з дому.
Інгредієнти:
- М’ясо (свинина) – 1 кг.,
- Цибуля ріпчаста – 2-4 шт.,
- Оцет – 3 ст. л. (2 ст. л. для маринування цибулі, 1 ст. л. для м’яса),
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
- Сік лимона – 3 ст. л.,
- Цукор – 1 ст. л.,
- Приправа для м’яса – 2 ст. л.,
- Рукав для запікання.
Приготування страви:
1. Нарізати свинину невеликими шматочками. Посипати приправою для м’яса, сумішшю перців, влити столовий оцет та лимонний сік. Масу перемішати, залишити для маринування на час від двох до шести годин у холодному місці.
2. Нарізати кільцями цибулю. Додати оцет, цукровий пісок, підлити воду, залишити маринуватися на годину.
3. Рукав для запікання зав’язати з одного боку, викласти на дно цибулю, на неї м’ясо. Рукав зав’язати з іншого боку, зробити два – три проколи у верхній частині.
4. Пекти при температурі 250 градусів протягом 50 хвилин. Потім рукав розрізати, блюдо полити соком, що виділився, і пекти шашлик зі свинини ще півгодини.
Leave a Reply