Секрети приготування смачного плову
Найпопулярніша страва східної кухні – це плов.
Численні рецепти приготування цієї страви в деяких нюансах відрізняються один від одного, проте основа залишається незмінною – м`ясо та рис.
Як вибрати рис для плову
Якщо обрати не той рис та не дотримуватися певних правил його приготування, то він просто склеїться в одну липку масу й страва буде безнадійно зіпсована. Тому, щоб плов був смачним, а рис в ньому – розсипчастим, важливо обрати правильний сорт крупи та дотримуватись певної техніки варіння.
Для узбецького плову ідеальними сортами є девзіра або чунгара, але ці сорти використовують на батьківщині цієї страви. Однак перераховані сорти рису коштують недешево і їх рідко знайдеш у звичайних магазинах в Україні. Тому для домашнього плову підійдуть сорти – басматі, жасмин та довгозернистий рис. Якщо ви вперше готуєте плов, то рекомендуємо взяти пропарений рис – він краще зберігає форму.
Як варити рис для плову
Для початку залийте рис для плову холодною водою у співвідношенні 1:3 та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння та зменште вогонь до мінімального, інакше вода занадто швидко випарується. Після закипання білий рис варять 15-20 хвилин, бурий – 40 хвилин. Під час варіння рис не потрібно перемішувати, щоб він був розсипчастим. На середині варіння каструлю з рисом накрийте кришкою і залиште її до готовності.
Приготувати справжній смачний плов не досить складно, тому кожна господиня це може зробити. Знаючи вже деякі секрети, ви зможете приготувати ідеальний плов, і ситно нагодувати дивовижним блюдом всю сім`ю.
Leave a Reply