Секреты приготовления и выбора мяса или рыбы для гриля на природеКороль будь-якого барбекю – шашлик зі свинини. Смажити м’ясо на мангалі не складно, головне підготувати вдалий маринад.

Пам’ятайте, що добрий маринад для м’яса повинен містити жири. Саме вони стримують витікання соків під час смаження.

В результаті, ви отримаєте смачні та соковиті шматочки свинини, які підкорять кожного. Дуже просто і завжди безпрограшно.

Для відпочинку на природі – це ідеально перевірена класика. За вами всього три простих кроки – вибір м’яса, маринування та смаження. 

Яку частину свинини краще купувати на шашлик.

Секреты приготовления и выбора мяса или рыбы для гриля на природеВибираючи м’ясо для шашлику радимо зупинитися на свинячому ошийку. Це ніжна частина, розташована ближче до голови передпліччя. Містить велику кількість жирових прожилок, які в процесі смаження дають м’ясу неповторну соковитість. Ошийок також легко піддається маринування, тому страви з нього завжди вдаються.

Трохи менш соковитим, але теж гарним буде шашлик з вирізки (поперечний зріз центру філейної вирізки). 

Можна взяти корейку (спинна частина туші), проте до маринаду слід додавати інгредієнт, який повинен пом’якшити цю частину свинини під час маринування.

Наприклад, цибуля. Багато цибулі! Нарізати її кільцями, добре пом’яти руками, щоб цибуля пустила сік і замаринувати корейку в цій цибулі на ніч. Добре солимо і перчимо. А вже наступного дня додавайте маринад із майонезом.

Готуйте шашлик на мангалі у дворі або на електрогрилі у квартирі.

Секрети приготування скумбрії на грилі.

Секреты приготовления и выбора мяса или рыбы для гриля на природеСкумбрія на мангалі стане хітом будь-якого барбекю. Це дуже невибаглива риба з північних морів – у неї смачне ніжне м’ясо, і вона легко з усім поєднується. Готується просто та швидко. Якщо ви шукаєте заміну м’ясного гриль-меню, це рецепт для вас.

Скумбрія на грилі добре поєднується з печеною картоплею, печерицями, овочевими салатами. На природі ця страва не залишить байдужими навіть тих, хто з рибою ви.

Скумбрія на грилі готується просто. Пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть зберегти соковитість риби:

  • Щоб маринад краще проник у м’ясо скумбрії, перед маринуванням зробіть два-три невеликі надрізи на тушці.
  • Щоб риба не прилипала до ґрат, нагрійте її і протріть серветкою, змоченою в олії.
  • Якщо ви боїтеся пересушити скумбрію, загорніть і смажте її у фользі. Так ви збережете всі її соки.
  • Обережніше зі спеціями, щоби не перенаситити ними рибу.
  • Смажити скумбрію потрібно до 20 хвилин, інакше ви її пересушите.
  • Коли скумбрія готова, її м’ясо стає пружним і легко відокремлюється від кісток.
  • Якщо ви використовуєте заморожену скумбрію, зверніть увагу на момент розморожування. Якщо є час, просто покладіть у холодильник. Якщо поспішайте, покладіть рибу в герметично закритий пакет і опустіть у ємність із водою. Не слід просто класти рибу у воду, щоби розморозити. Вона вбере в себе багато вологи, а її смак навіть після маринування буде не насиченим і водянистим. 

Секреты приготовления и выбора мяса или рыбы для гриля на природе