Обліпиховий джемРЕЦЕПТ – Обліпиховий джем.

Обліпиха – це унікальна ягода, яка здатна принести масу користі для організму. У плодах обліпихи міститься унікальний серотонін. Саме завдяки йому може нормалізуватися сон.

Варення з обліпихи здатне в зимовий період підвищити імунітет, а під час застуди полегшити нездужання.

Час приготування: 40 хвилин.

Інгредієнти:

Приготування страви:

1. Ягоди обліпихи перебераємо та ретельно промиваємо.

2. Ягоди обліпихи беребиваємо в пюре у блендері або ж перетераємо крізь сито.

3. Отримане обліпихове пюре перекладаємо у каструлю, додаємо цукор, та ставимо на середній вогонь.

4. Доводимо джем до кипіння, постійно помішуючи.

5. Варимо обліпиховий джем 20-30 хвилин на повільному вогні, а в самому кінці додаємо сік лимона.

6. Готовий гарячий джем з обліпихи розкладаємо по стерилізованих банках і закатуємо кришками.

7. Перевертаємо, вкутуємо та залишаємо охолоджуватись.

8. Готовий джем прибераємо у темне прохолодне місце.