Савойські голубці
На 8 осіб • Приготування: 80 хв. • 140 ккал.
Вам знадобиться:
– 1 качан савойської капусти
– 4 моркви
– 1/2 зеленого гострого перцю
– 2 ст. л. кропу
– 1/2 ст. йогурту
– 1/2 ст. вершків
– 3 ст. л. лимонного соку
– 1 ч. л. насіння чорної гірчиці
– сіль
– перець
Приготування:
1. Розділи качан капусти на листя, ошпари їх. Моркву натри на тертці, додай гострий зелений перець, зелень, сіль і добре перемішай.
2. З’єднай йогурт із вершками. Помішуючи, влий лимонний сік, збий до консистенції крему і вилий його в морквяну суміш. Постав на середній вогонь сковороду з олією. Недовівши до появи диму, кинь насіння гірчиці і жар, поки вони не почнуть тріщати і не стануть сизими. Додай їх до моркви, все перемішай, виклади на аркуші капусти і сформуй голубці.
3. Поклади голубці в сотейник, часткою підливку, що залишилася, воду за потребою, посоли, поперчи, додай спеції за смаком. Накрий кришкою та туши на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Leave a Reply