Савойські голубці
РЕЦЕПТ – Савойські голубці.
Голубці з савойської капусти – це традиційна французька страва з поєднання савойської капусти, овочів, бульйону та трав. Іноді ця страва виглядає як один великий голубець.
Приготування: 80 хв. • 140 ккал. для 8 людей.
Вам знадобиться:
- 1 качан савойської капусти,
- 4 моркви,
- 1/2 зеленого гострого перцю,
- 2 ст. л. кропу,
- 1/2 ст. йогурту,
- 1/2 ст. вершків,
- 3 ст. л. лимонного соку,
- 1 ч. л. насіння чорної гірчиці,
- Сіль,
- Перець.
Приготування страви:
1. Розділи качан капусти на листя, ошпари їх. Моркву натри на тертці, додай гострий зелений перець, зелень, сіль і добре перемішай.
2. З’єднай йогурт із вершками. Помішуючи, влий лимонний сік, збий до консистенції крему і вилий його в морквяну суміш. Постав на середній вогонь сковороду з олією. Недовівши до появи диму, кинь насіння гірчиці і жар, поки вони не почнуть тріщати і не стануть сизими. Додай їх до моркви, все перемішай, виклади на аркуші капусти і сформуй голубці.
3. Поклади голубці в сотейник, часткою підливку, що залишилася, воду за потребою, посоли, поперчи, додай спеції за смаком. Накрий кришкою та туши на повільному вогні протягом 30 хвилин.
Leave a Reply