Савойские голубцы

РЕЦЕПТ – Савойські голубці.

На 8 осіб • Приготування: 80 хв. • 140 ккал.

Вам знадобиться:

  • – 1 качан савойської капусти
  • – 4 моркви
  • – 1/2 зеленого гострого перцю
  • – 2 ст. л. кропу
  • – 1/2 ст. йогурту
  • – 1/2 ст. вершків
  • – 3 ст. л. лимонного соку
  • – 1 ч. л. насіння чорної гірчиці
  • – сіль
  • – перець

Приготування страви:

1. Розділи качан капусти на листя, ошпари їх. Моркву натри на тертці, додай гострий зелений перець, зелень, сіль  і добре перемішай.

2. З’єднай йогурт із вершками. Помішуючи, влий лимонний сік, збий до консистенції крему і вилий його в морквяну суміш. Постав на середній вогонь сковороду з олією. Недовівши до появи диму, кинь насіння гірчиці і жар, поки вони не почнуть тріщати і не стануть сизими. Додай їх до моркви, все перемішай, виклади на аркуші капусти і сформуй голубці.

3. Поклади голубці в сотейник, часткою підливку, що залишилася, воду за потребою, посоли, поперчи, додай спеції за смаком. Накрий кришкою та туши на повільному вогні протягом 30 хвилин.