Квашеная капуста с яблоками и имбирем

РЕЦЕПТ – Квашена капуста з яблуками та імбиром.

Знадобляться:

  • капуста білокачанна – 1 кг.,
  • морква – 1 шт.,
  • яблука – 10 шт.
  • корінь імбиру – 15 г.,
  • сіль (без верху) – 1 ст. л.,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • насіння кропу – 0,5 ч. л.,
  • зіра – 0,5 ч. л.,
  • чорний мелений перець – 0,25 ч. л.

Приготування страви:

1. Капусту тонко нашаткувати і перекласти у велику миску. Моркву очистити і натерти на тертці, додати до капусти. Туди ж всипати сіль, чорний мелений перець, зіру, насіння кропу та лавровий лист, добре все перемішати.

2. Яблуко помити і нарізати тонкими скибочками.

3. Корінь імбиру очистити і нарізати тонкими маленькими пластинками.

4. У суху, чисту банку викласти капусту, перекладаючи шари скибочками яблук та імбиром. Капусту щільно утрамбувати, накрити кришкою (нещільно) та поставити у прохолодне місце на три дні. Щодня по два-три рази протикати капусту дерев’яною паличкою, щоб виходили гази.

Через три дні, коли капуста буде готова, банку можна щільно закрити кришкою та поставити в холодильник.