Малосольные огурцы за часРЕЦЕПТ – Малосольні огірки за годину.

Буває ж таке, що хочеться солоних огірочків. Та й ще щоб швидко.

Як швидко зробити малосольні огірки? Тут на допомогу приходить наш швидкий рецепт. Вам знадобиться лише 30 хвилин, щоб у вас вийшли такі малосольні огірки швидкого приготування.

Інгредієнти:

  • Огірки – 600 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Вода – 150 мл;
  • Кріп та петрушка – 60 г;
  • Діжонська гірчиця – 90 г.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Приготування страви:

1. Кріп, петрушку та часник дрібно нарізаємо ножем. За бажання зубчики для часнику можна пропустити через прес. Секрет малосольних огірків швидкого приготування полягає в тому, що чим тонше ви наріжете огірки, тим краще вони промаринуються.

2. В окремій ємності змішуємо воду, сіль, часник, кріп, петрушку та дижонську гірчицю. Залишаємо настоятися маринад на 5 хвилин. Важливий момент для малосольних огірків швидкого приготування – це температура води в маринаді. Вона має бути близько 80 градусів цельсію. Якщо вода буде гаряча, огірки просто зваряться в ній і втратить свою крихтість. За холодної води за такий короткий проміжок часу огірки не просоляться достатньою мірою. Якщо у вас немає термометра, щоб визначити точну температуру води, ви можете закип’ятити воду, а потім остудити її протягом 15 хвилин.

3. З’єднуємо отриманий маринад з огірками нарізаними і ретельно перемішуємо. Залишаємо постояти 10 хвилин і забираємо полежати в холодильник на 15 хвилин.

4. Через 15 хвилин дістаємо, знову ретельно перемішуємо та повертаємо в холодильник ще на 5 хвилин. І через п’ять хвилин ваші малосольні огірки швидкого приготування будуть готові, ви можете злити зайву воду та одразу подавати їх до столу.