Салат с редькой и говядинойРЕЦЕПТ – Салат з редькою та яловичиною.

Салат з редькою та яловичиною – редька це зовсім неймовірний продукт. Вона соковита, свіжа, дуже ароматна і в ній багато вітаміну С та грубої клітковини. Якщо вживати редьку регулярно то рідше хворітимете. Також з нею виходять дуже смачні салати.

Наприклад, якщо поєднати зелену редьку з волоськими горіхами та смаженою цибулею, то на смак дуже буде схоже на м’ясний салат.

Час приготування: 30 хвилин, для 4-х порції.

Інгредієнти:

  • Майонез,
  • 2 цибулини ріпчастої,
  • 500-600 грам редьки зеленої,
  • 20 грам волоських горіхів,
  • 30 грам насіння соняшника,
  • 50 мл. рослинної олії,
  • 3 грам меленої копченої паприки,
  • 3 грами чорного меленого перцю,
  • 200 грам відварної яловичини,
  • 2-3 гілки кінзи.

Приготування страви:

1. Цибулину очистіть і подрібніть. На сковороді на середньому вогні розігрійте олію, викладіть цибулю, посоліть і смажте до золотаво-коричневого кольору, 15 хвилин.

2. Додайте в сковороду до смаженої цибулі трохи меленої копченої паприки за смаком, акуратно перемішайте лопаткою і відразу ж зніміть з вогню. Трохи остудіть.

3. Редьку очистіть, натріть на тертці для корейської моркви або просто на великій тертці. Покладіть в холодну воду з льодом на 5 хвилин, потім відкиньте на друшляк і обсушіть.

4. Відварену яловичину наріжте тонкими скибочками.

5. Насіння обсмажте на сухій сковороді без олії, помішуючи, 2 хвилини. Порубайте їх разом з волоськими горіхами так, щоб вийшли і великі та дрібні шматочки.

6. Змішайте редьку з нарізаною яловичиною, горіхами, насінням і смаженою цибулею з олією, в якій вона смажилася. Заправте майонезом за смаком, щедро поперчіть і за бажанням ще трохи посоліть.

7. Прикрасьте листочками кінзи і смаженим насінням.