Салат з редькою та яловичиною
РЕЦЕПТ – Салат з редькою та яловичиною.
Салат з редькою та яловичиною – редька це зовсім неймовірний продукт. Вона соковита, свіжа, дуже ароматна і в ній багато вітаміну С та грубої клітковини. Якщо вживати редьку регулярно то рідше хворітимете. Також з нею виходять дуже смачні салати.
Наприклад, якщо поєднати зелену редьку з волоськими горіхами та смаженою цибулею, то на смак дуже буде схоже на м’ясний салат.
Час приготування: 30 хвилин, для 4-х порції.
Інгредієнти:
- Майонез,
- 2 цибулини ріпчастої,
- 500-600 грам редьки зеленої,
- 20 грам волоських горіхів,
- 30 грам насіння соняшника,
- 50 мл. рослинної олії,
- 3 грам меленої копченої паприки,
- 3 грами чорного меленого перцю,
- 200 грам відварної яловичини,
- 2-3 гілки кінзи.
Приготування страви:
1. Цибулину очистіть і подрібніть. На сковороді на середньому вогні розігрійте олію, викладіть цибулю, посоліть і смажте до золотаво-коричневого кольору, 15 хвилин.
2. Додайте в сковороду до смаженої цибулі трохи меленої копченої паприки за смаком, акуратно перемішайте лопаткою і відразу ж зніміть з вогню. Трохи остудіть.
3. Редьку очистіть, натріть на тертці для корейської моркви або просто на великій тертці. Покладіть в холодну воду з льодом на 5 хвилин, потім відкиньте на друшляк і обсушіть.
4. Відварену яловичину наріжте тонкими скибочками.
5. Насіння обсмажте на сухій сковороді без олії, помішуючи, 2 хвилини. Порубайте їх разом з волоськими горіхами так, щоб вийшли і великі та дрібні шматочки.
6. Змішайте редьку з нарізаною яловичиною, горіхами, насінням і смаженою цибулею з олією, в якій вона смажилася. Заправте майонезом за смаком, щедро поперчіть і за бажанням ще трохи посоліть.
7. Прикрасьте листочками кінзи і смаженим насінням.
Leave a Reply