Салата на зиму из огурцов с острым кетчупом чилиРЕЦЕПТ – Салата на зиму з огірків із гострим кетчупом чилі.

Існує безліч різних варіантів рецептів салату із огірків на зиму. Безумовно, беззмінним у цьому рецепті залишаються огірки, інші ж овочі можуть змінюватись. Нами зустрічалися рецепти салатів із огірків на зиму, до яких додавалися баклажани, кабачки, помідори і навіть білокачанна капуста.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.;
  • Цибуля ріпчаста – 250 г.;
  • Морква – 250 г.;
  • Червоний солодкий перець – 2 шт.;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Петрушка – 3 ст. л.;

Маринад:

  • Кетчуп «Торчин» «Чилі» – 4 ст. л.;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Оцет, 10% – ½ склянки;
  • Вода – 1,5 склянки;
  • Цукор – ½ склянки;
  • Соняшникова олія – ½ склянки;
  • Перець запашний – 5 горошин;
  • Перець чорний – 5 горошин;
  • Гвоздика – 3 шт.;
  • Лавровий лист – 3 шт.

Приготування салату на зиму з огірків:

1. Миємо огірки, перець, петрушку. Очищаємо моркву та цибулю.

2. Огірки разом із шкіркою нарізаємо тонкими кружальцями, цибулю нарізаємо пір’ям, моркву трем на великій тертці, перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою, часник нарізаємо тонкими пластинами. Зелень петрушки дрібно порубати.

Якщо ви використовуєте в рецепті салату з огірків на зиму молоду цибулю, вам потрібна лише його біла частина.

3. Змішуємо всі нарізані овочі з петрушкою та 1 столовою ложкою солі, даємо настоятися протягом 2-х годин.

Приготування маринаду. У каструлю вливаємо необхідну згідно рецепту кількість води і додаємо всі компоненти маринаду крім соняшникової олії. Маринад для салату з огірків на зиму ставимо на вогонь, даємо закипіти і відразу вимикаємо вогонь. Готовий маринад тепер має охолонути до кімнатної температури.

4. До овочів додаємо соняшникову олію і все добре вимішуємо.

5. У стерилізовані банки викладаємо овочі та заливаємо до країв маринадом.

6. Щільно закриваємо кришкою та пастеризуємо приблизно 15 хвилин.

7. Пастеризовані банки з салатом з огірків на зиму дістаємо, перевертаємо і ставимо на кришки, накриваємо ковдрою, і залишаємо так, поки вони не охолонуть.

8. Охолілі банки перемістіть у прохолодне та захищене від сонця місце.