Блины царские с красной икрой и рыбойРЕЦЕПТ – Млинці царські з червоною ікрою та рибою.

Млинці царські традиційно пекли в останній день широкої Масляної – у Прощену неділю. Приготовані на молоці, вершках та вершковому маслі, вони виходять особливо пишними та дуже ситними. До святкового масляного столу їх зазвичай подавали з червоною ікрою та рибою, паштетом із птиці.

Час приготування: 30 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 100 мілілітрів,
  • Молоко – 150 мілілітрів,
  • Вершкове масло жирністю 82% – 50 грамів,
  • Пшеничне борошно – 150 грамів,
  • Цукор – 1 чайна ложка,
  • Яйце – 3 штуки,
  • Рослинна олія – за смаком,
  • Сіль – 0.5 чайних ложок,
  • Вершкове масло жирністю 82% (для випікання) – за смаком.

Приготування страви:

1. Збийте яйця із сіллю та цукром. З’єднайте із вершками та молоком, всипте борошно і перемішайте до отримання однорідної маси. Залишіть у теплі на 30 хвилин.

2. Влийте у приготовлене тісто розтоплене вершкове масло, перемішайте та випікайте млинці.

3. Розігрійте сковороду на середньосильному вогні. Влийте трохи олії і додайте шматочок вершкового. Повертайте сковороду, щоб олія повністю покрила дно.

4. Перемішайте тісто і влийте в сковороду один ополоник. Повертайте сковороду, щоб|аби| тісто повністю покрило дно. Смажте, не чіпаючи млинець, 1-2 хвилини, поки краї не почнуть коричневіти. Підтягніть край лопаткою і переверніть. Готуйте ще 1-2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть на блюдо.

5. Страва готова!