Млинці царські з червоною ікрою та рибою
РЕЦЕПТ – Млинці царські з червоною ікрою та рибою.
Млинці царські традиційно пекли в останній день широкої Масляної – у Прощену неділю. Приготовані на молоці, вершках та вершковому маслі, вони виходять особливо пишними та дуже ситними. До святкового масляного столу їх зазвичай подавали з червоною ікрою та рибою, паштетом із птиці.
Час приготування: 30 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- Вершки 20% – 100 мілілітрів,
- Молоко – 150 мілілітрів,
- Вершкове масло жирністю 82% – 50 грамів,
- Пшеничне борошно – 150 грамів,
- Цукор – 1 чайна ложка,
- Яйце – 3 штуки,
- Рослинна олія – за смаком,
- Сіль – 0.5 чайних ложок,
- Вершкове масло жирністю 82% (для випікання) – за смаком.
Приготування страви:
1. Збийте яйця із сіллю та цукром. З’єднайте із вершками та молоком, всипте борошно і перемішайте до отримання однорідної маси. Залишіть у теплі на 30 хвилин.
2. Влийте у приготовлене тісто розтоплене вершкове масло, перемішайте та випікайте млинці.
3. Розігрійте сковороду на середньосильному вогні. Влийте трохи олії і додайте шматочок вершкового. Повертайте сковороду, щоб олія повністю покрила дно.
4. Перемішайте тісто і влийте в сковороду один ополоник. Повертайте сковороду, щоб|аби| тісто повністю покрило дно. Смажте, не чіпаючи млинець, 1-2 хвилини, поки краї не почнуть коричневіти. Підтягніть край лопаткою і переверніть. Готуйте ще 1-2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть на блюдо.
5. Страва готова!
Leave a Reply