Рисовый суп без мяса

РЕЦЕПТ – Рисовий суп виходить апетитним, смачним та досить ситним, навіть без м’яса.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 літри,
  • Рис білий – 50 гр.,
  • Картопля – 350-400 гр. (3-4 шт.),
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр. (1 шт.),
  • Морква – 75 гр. (1 шт.),
  • Лавровий лист – 1шт.,
  • Сіль за смаком,
  • Перець чорний мелений за бажанням
  • Олія – 2-3 ст.л.,
  • Зелень – для подачі.

Приготування страви:

1. Рисову крупу промиваємо в проточній воді 5-6 разів, поки вода не стане прозорою. Картоплю нарізаємо на невеликі скибочки.

2. У каструлю наливаємо холодну воду і кладемо туди нарізану картоплю. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки картопля закипить, додаємо до неї рис, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо 15 хвилин.

3. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. Моркву натираємо на великій тертці. На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо моркву, трохи солимо та обсмажуємо овочі ще протягом 5 хвилин до м’якості моркви. Під час обсмажування овочі слід періодично перемішувати. Готову засмажку додаємо в суп. Туди ж додаємо лавровий лист, солимо і перчимо до смаку.

4. Суп перемішуємо та доводимо до кипіння. Як тільки суп закипить, виймаємо лаврушку, проварюємо ще кілька хвилин і вимикаємо вогонь.

5. Суп із рису готовий! Розливаємо його по тарілках і подаємо, посипавши дрібно порубаною свіжою зеленню.