Ревані – турецькі солодощі
РЕЦЕПТ – Ревані – турецькі солодощі.
Ревані – смачний, соковитий, ніжний східний десерт. Як і більшість турецьких солодощів, ревані можна віднести до щербетних, а простіше кажучи, до солодощів, які просочуються сиропом.
Час приготування: 40 хв. • 10 порцій.
Вам знадобиться:
Тісто:
- Крупа манна 160 г;
- Стружка кокосова 70 г;
- Цукор 200 г;
- Борошно пшеничне 150 г;
- Розпушувач 1 ч. л;
- Яйця 5 шт;
- Цедра 1 апельсина;
- Масло вершкове 200 г.
Сироп:
- Вода 250 мл;
- Цукор 100 г;
- Сік лимона 40 мл.
Приготування:
1. У мисці з’єднуємо сухі інгредієнти і все перемішуємо. Потім додаємо яйця, цедру апельсина та розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.
2. Змащуємо форму рослинною олією і викладаємо в неї масу, що вийшла.
3. Відправляємо випікати у духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.
4. Готуємо сироп. Для цього в ємність наливаємо воду, всипаємо цукор і відправляємо туди лимонний сік.
5. Ставимо ємність на плиту, включаємо максимальний вогонь і доводимо до кипіння. Сироп готовий.
6. Дістаємо пиріг з духовки, проколюємо шпажкою і просочуємо остиглим сиропом. Пиріг повинен повністю його ввібрати.
7. Перед тим як подавати турецьку насолоду, можна посипати її зверху дробленими фісташками або кокосовою стружкою.
Leave a Reply