Ревані – турецькі солодощі
РЕЦЕПТ – Ревані – турецькі солодощі.
Ревані – смачний, соковитий, ніжний східний десерт. Як і більшість турецьких солодощів, ревані можна віднести до щербетних, а простіше кажучи, до солодощів, які просочуються сиропом.
Час приготування: 40 хвилин, 10 порцій.
Вам знадобиться:
Тісто:
- Крупа манна – 160 грам,
- Стружка кокосова – 70 грам,
- Цукор – 200 грам,
- Борошно пшеничне – 150 грам,
- Розпушувач – 1 чайна ложка,
- Яйця курячі – 5 штук,
- Цедра – 1 апельсина,
- Масло вершкове – 200 грам.
Сироп:
- Вода – 250 мілілітрів,
- Цукор – 100 грам,
- Сік лимона – 40 мілілітрів.
Приготування страви:
1. У мисці з’єднуємо сухі інгредієнти і все перемішуємо. Потім додаємо яйця, цедру апельсина та розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.
2. Змащуємо форму рослинною олією і викладаємо в неї масу, що вийшла.
3. Відправляємо випікати у духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.
4. Готуємо сироп. Для цього в ємність наливаємо воду, всипаємо цукор і відправляємо туди лимонний сік.
5. Ставимо ємність на плиту, включаємо максимальний вогонь і доводимо до кипіння. Сироп готовий.
6. Дістаємо пиріг з духовки, проколюємо шпажкою і просочуємо остиглим сиропом. Пиріг повинен повністю його ввібрати.
7. Перед тим як подавати турецьку насолоду, можна посипати її зверху дробленими фісташками або кокосовою стружкою.

Leave a Reply