Ревани - готовим турецкие сладостиРЕЦЕПТ – Ревані – турецькі солодощі.

Ревані – смачний, соковитий, ніжний східний десерт. Як і більшість турецьких солодощів, ревані можна віднести до щербетних, а простіше кажучи, до солодощів, які просочуються сиропом.

Час приготування: 40 хв. • 10 порцій.

Вам знадобиться:

Тісто:

  • Крупа манна 160 г;
  • Стружка кокосова 70 г;
  • Цукор 200 г;
  • Борошно пшеничне 150 г;
  • Розпушувач 1 ч. л;
  • Яйця 5 шт;
  • Цедра 1 апельсина;
  • Масло вершкове 200 г.

Сироп:

  • Вода 250 мл;
  • Цукор 100 г;
  • Сік лимона 40 мл.

Приготування:

1. У мисці з’єднуємо сухі інгредієнти і все перемішуємо. Потім додаємо яйця, цедру апельсина та розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.

2. Змащуємо форму рослинною олією і викладаємо в неї масу, що вийшла.

3. Відправляємо випікати у духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.

4. Готуємо сироп. Для цього в ємність наливаємо воду, всипаємо цукор і відправляємо туди лимонний сік.

5. Ставимо ємність на плиту, включаємо максимальний вогонь і доводимо до кипіння. Сироп готовий.

6. Дістаємо пиріг з духовки, проколюємо шпажкою і просочуємо остиглим сиропом. Пиріг повинен повністю його ввібрати.

7. Перед тим як подавати турецьку насолоду, можна посипати її зверху дробленими фісташками або кокосовою стружкою.