Ревани - готовим турецкие сладостиРЕЦЕПТ – Ревані – турецькі солодощі.

Ревані – смачний, соковитий, ніжний східний десерт. Як і більшість турецьких солодощів, ревані можна віднести до щербетних, а простіше кажучи, до солодощів, які просочуються сиропом.

Час приготування: 40 хвилин, 10 порцій.

Вам знадобиться:

Тісто:

  • Крупа манна – 160 грам,
  • Стружка кокосова – 70 грам,
  • Цукор – 200 грам,
  • Борошно пшеничне – 150 грам,
  • Розпушувач – 1 чайна ложка,
  • Яйця курячі – 5 штук,
  • Цедра – 1 апельсина,
  • Масло вершкове – 200 грам.

Сироп:

  • Вода – 250 мілілітрів,
  • Цукор – 100 грам,
  • Сік лимона – 40 мілілітрів.

Приготування страви:

1. У мисці з’єднуємо сухі інгредієнти і все перемішуємо. Потім додаємо яйця, цедру апельсина та розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.

2. Змащуємо форму рослинною олією і викладаємо в неї масу, що вийшла.

3. Відправляємо випікати у духовку, розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.

4. Готуємо сироп. Для цього в ємність наливаємо воду, всипаємо цукор і відправляємо туди лимонний сік.

5. Ставимо ємність на плиту, включаємо максимальний вогонь і доводимо до кипіння. Сироп готовий.

6. Дістаємо пиріг з духовки, проколюємо шпажкою і просочуємо остиглим сиропом. Пиріг повинен повністю його ввібрати.

7. Перед тим як подавати турецьку насолоду, можна посипати її зверху дробленими фісташками або кокосовою стружкою.