Пиріжки Вокзальні: М’які всередині, хрусткі зовні, як у бабусі
РЕЦЕПТ – Пиріжки Вокзальні: М’які всередині, хрусткі зовні, як у бабусі.
Такі пиріжки можна було знайти на ринку, на вокзалі — навіть у школі їх продавали. Якщо ви хочете згадати той самий смак м’якого і повітряного тіста всередині, але хрусткого зовні, з дуже смачною начинкою — картоплею зі смаженою цибулькою — то обов’язково готуйте за цим рецептом. Вся хитрість у розсолі та картопляному відварі.
Час приготування: 118 минут для 6-х человек.
Інгредієнти:
- Розсіл — 200 мл.,
- Відвар картоплі — 200 мл.,
- Сіль — 1 ч. л.,
- Цукор — 1 ч. л.,
- Дріжджі сухі — 7 гр.,
- Рослинна олія — 4 ст. л.,
- Борошно — 800 гр.;
- Картопля — 4-5 шт.,
- Спеції за смаком (сіль, перець, паприка),
- Смажена цибуля — 1 шт.
Приготування страви:
1. Відваріть картоплю до м’якості. Розсіл з-під огірків або помідорів змішайте з відваром картоплі. Сюди ж додайте сіль, цукор, рослинну олію і сухі дріжджі. Просійте борошно, замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.
2. Картоплю розімніть в пюре, додайте улюблені спеції, сіль, смажену цибулю.
3. Тісто розділіть на шматочки, скачайте з них кульки.
4. Зліпіть пиріжки з начинкою, як зазвичай.
5. Злегка приплюсніть пиріжок долонею і смажте в маслі з обох сторін до золотистого.
Подавайте пиріжки хоч гарячими, хоч остиглими — смачно в будь-якому випадку!
Leave a Reply