Пиріжки Вокзальні: М'які всередині, хрусткі зовні, як у бабусіРЕЦЕПТ – Пиріжки Вокзальні: М’які всередині, хрусткі зовні, як у бабусі.

Такі пиріжки можна було знайти на ринку, на вокзалі — навіть у школі їх продавали. Якщо ви хочете згадати той самий смак м’якого і повітряного тіста всередині, але хрусткого зовні, з дуже смачною начинкою — картоплею зі смаженою цибулькою — то обов’язково готуйте за цим рецептом. Вся хитрість у розсолі та картопляному відварі.

Час приготування: 118 минут для 6-х человек.

Інгредієнти:

  • Розсіл — 200 мл.,
  • Відвар картоплі — 200 мл.,
  • Сіль — 1 ч. л.,
  • Цукор — 1 ч. л.,
  • Дріжджі сухі — 7 гр.,
  • Рослинна олія — 4 ст. л.,
  • Борошно — 800 гр.;
  • Картопля — 4-5 шт.,
  • Спеції за смаком (сіль, перець, паприка),
  • Смажена цибуля — 1 шт.

Приготування страви:

1. Відваріть картоплю до м’якості. Розсіл з-під огірків або помідорів змішайте з відваром картоплі. Сюди ж додайте сіль, цукор, рослинну олію і сухі дріжджі. Просійте борошно, замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин.

2. Картоплю розімніть в пюре, додайте улюблені спеції, сіль, смажену цибулю.

3. Тісто розділіть на шматочки, скачайте з них кульки.

4. Зліпіть пиріжки з начинкою, як зазвичай.

5. Злегка приплюсніть пиріжок долонею і смажте в маслі з обох сторін до золотистого.

Подавайте пиріжки хоч гарячими, хоч остиглими — смачно в будь-якому випадку!