Редиска заполонила прилавки ринків та супермаркетів: ціни на овочПоява редиски на прилавках магазинів і на ринках – це явна ознака приходу справжньої весни. Редиска не така проста, як здається, – в ній багато корисних речовин.

Редиска – найраніший овоч, який з’являється на наших городах. У  відкритому ґрунті редиска виросте вже до початку червня.

Вона також багата вітамінами А, Е, К та комплексом вітамінів групи В. Крім того, вона містить антиоксиданти, клітковину, цинк, калій, фосфор, магній, мідь, кальцій, залізо та марганець, кожен з яких, як відомо, підтримує наше тіло у здоровому стані.

На сьогоднішній день у продуктових магазинах та супермаркетах можна придбати редиску у будь-яку пору року. Але найкраще починати купівлю редиски до настання спеки.

У цьому році перші партії редиски почали пропонуватися тільки з другої половини квітня, а ціни на таку продукцію коливалися у межах 45-60 грн./кг. Зараз середня ціна біля 50 грн./кг.

До того ж продавці відзначали достатньо високий попит на перші місцеві овочі на українському ринку.

Хорошу редиску визначити просто – вона пружна і тверда, має яскраво-зелене соковите бадилля і гладку рівно забарвлену шкірку. Якщо ж плід в’ялий і м’який, значить, він перезрів або довго лежав на прилавку – такий корінець виявиться рихлим всередині і на смак не дуже приємним. Якщо є цятки на шкірці, значить, редиска почала гнити.

Не поспішайте купувати і екземпляри, які трішки лопнули – це ознака того, що плоди виросли на спеці (оптимальна для них температура + 20 ° С) і при нестачі вологи. Така редиска, швидше за все, виявиться гіркою. Єдиний шанс врятувати ситуацію – очистити шкірку, адже саме в ній накопичується більша кількість масел.