М’ясо кролів зникло з прилавків ринків у Харківській області
У Харківській області селяни все частіше відмовляються від утримання домашнього господарства. Домашній бізнес занепадає: корма дорогі, а місцеві мешканці майже всі – це вже пожелі люди.
Вирощування кролів в домашніх умовах спрямована на отримання м’яса, що має високі дієтичні й смакові якості, і шкур. Найпоширенішим видом тваринництва є розведення кроликів.
Багато хто скаже – що тут складного, влітку годуєш зеленою травою в зимку сіном, додаєш кроликам смаколиків та за 6-9 місяців маєш смачне м’ясо та якісні шкури, але, але і тут їх дуже багато.
Адже кролям потрібно своєчасно робити щеплення, давати вітамінні комплекси і різні профілактичні препарати, але під час війни це не так просто зробити. Ґрунтовного підходу вимагає підбір раціону кроликів, забезпечення чистоти місць їх проживання і безліч інших важливих сторін їх життя. Від цього часто залежить не тільки рентабельність господарювання, а й елементарно життя тварин, які дуже легко піддаються різного роду захворюванням.
В селах області все менше і менше проживає населення. Молодь покинула свої домівки із-за війни, а пенсіонери старіють і займатися домашнім господарством їм стає все складніше.
М’ясо кроликів завжди користувалося попитом як у селах Ізюмського району так і на ринках міста Ізюма. Це завжди свіже корисне м’ясо на столі у кожної родини та можливість додатково підзаробити селянам.
Середня ціна кролячого м’яса у Харківській області коштує від 245 до 320 гривень за кілограм.
Слід відзначити, що дане м’ясо стало дефіцитним. Його мало на базарах, а то й подекуди взагалі немає.
Leave a Reply