Кролик в сметані
РЕЦЕПТ – Кролик в сметані.
Кролик – ідеальний вибір для тих, хто прагне підтримувати фігуру, адже продукт містить багато білків і мінімальну кількість жирів. А приготовлений кролик у сметані неодмінно стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу.
Час приготування: 90 хвилин на 3 особи.
Інгредієнти:
- Тушка кролика 1 кг;
- Сметана 300 г;
- Цибуля 400 г;
- Біле сухе вино 200 г;
- Вода або курячий бульйон 300 г;
- Томатний соус 1 ст. л;
- Маслини або оливки за смаком;
- Гірчиця в зернах 2 ст. л;
- Розмарин 2 гілочки;
- Зелень петрушки пів пучка;
- Сіль, чорний мелений перець за смаком;
- Оливкова олія для смаження.
Приготування страви:
1. Тушку кролика промити, обсушити нарізати на порційні шматки.
2. Цибулю очистити і порізати соломкою.
3. У великій, глибокій сковорідці обсмажити цибулю на оливковій олії до прозорого стану.
4. До цибулі додати кролика та періодично помішуючи смажити на середньому вогні, поки кролик трошки не зарум’яниться.
5. Після цього влити вино і дати йому випаруватись.
6. У пательню налити воду або курячий бульйон, додати томатний соус і гілочки розмарину, посолити, поперчити. Накрити кришкою і на малому вогні тушкувати до м’якості кролика, приблизно 50 хвилин.
7. Потім додати сметану, гірчицю, оливки або маслини, перемішати, накрити кришкою та поставити в розігріту до 150°С духовку на 15-20 хвилин.
8. Перед подаванням на стіл притрусити зеленню петрушки.
9. Кролик у сметані готовий.
Ну дуже, дуже смачно вийшло. Страва з кролика – бездоганна. Дякую