РЕЦЕПТ – Швидкий рулет з маком.

Рулет із маком – традиційна українська випічка, яку готують на свята. М’яке, неймовірно повітряне тісто та смачна соковита макова начинка. Рулет виходить дуже ніжним і з великою кількістю маку.

Інгредієнти:

  • Листкове дріжджове тісто 500 г.;
  • Мак 100 г.;
  • Мед 4 ст. л.;
  • Волоські горіхи (за смаком);  
  • Яйця 1 шт.

Приготування страви:

1. Спочатку нам знадобиться мак. Заливаємо його окропом і даємо настоятися впродовж 30 хвилин. Також мак можна підготувати іншим способом. Для цього заливаємо його водою і варимо на невеликому вогні впродовж 15 хвилин.

2. Після цього з маку зливаємо воду. Злегка перетираємо його.

3. Для того, щоб начинка була солодкою та ароматною, додаємо в мак рідкий мед. Ретельно все перемішуємо.

4. На наступному етапі нам знадобляться волоські горіхи. Подрібнюємо їх, а потім відправляємо до маку. Знову все гарненько перемішуємо.

5. Тепер робочу поверхню злегка посипаємо борошном. Відправляємо сюди листкове дріжджове тісто і розкачуємо його в тонкий пласт.

6. Усе тісто змащуємо маково-горіховою начинкою. Рівномірно розподіляємо її по всій поверхні тіста. Акуратно формуємо рулет.

7. Перекладаємо рулет на деко, застелене паргаментним папером або фольгою. Спочатку вигинаємо у формі підкови, а потім формуємо круг.  Для того, щоб рулет мав максимально привабливий вигляд, робимо надрізи ножицями.

8. У невеликій тарілці або чашці збиваємо одне яйце. Змащуємо ним наш рулет. Ставимо у розігріту до 180-190 градусів духовку і випікаємо до готовності.