Быстрый манник с шоколадной глазурьюРЕЦЕПТ – Швидкий манник з шоколадною глазур’ю.

Манник із шоколадною глазур’ю – це смачний пиріг, давно відомий не одному поколінню. Сьогодні існує безліч варіацій приготування манника з різною начинкою, різною глазур’ю, присипкою.

Приготування манника – процес досить простий, який не вимагає спеціальних умінь чи знань. Такий пиріг сподобається і дітям, і дорослим.

Час приготування: 60 хвилин для 3-х осіб.

Інгредієнти:

  • Сметана – 4 ст. л.,
  • Сир – 2 склянки,
  • Манна крупа – 2 склянки,
  • Цукор – 1 склянка,
  • Вершкове масло – 160 г.,
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик,
  • Сода – 0,5 ч. л.,
  • Сіль – щіпка,
  • Какао порошок (глазур) – 4 ч. л.,
  • Цукор (глазур) – 6 ст. л.,
  • Вершкове масло (глазур) – 50 г.

Приготування страви:

1. Змішати яйця, цукор та сіль. Вершкове масло розтопити (я розтоплюю в мікрохвильовій печі), влити в тісто. Додати закваску і розмішати.

2. Додати манну крупу та соду, гашену оцтом. Поставити в холодильник на хвилин 15, щоб манка просочилася і набрякла. За цей час включити духовку та розігріти до 180 ºС.

3. Змастити форму олією і посипати манкою. Після цього вилити наше тісто у форму і поставити в духовку на 40-50 хвилин.

4. Коли манник майже готовий. Поставити на плиту каструльку на невеликий вогонь і розтопити в ній олію для глазурі. Додати сметану. Перемішати. Додати цукор. Перемішати. Додати какао. Перемішати.

5. Все готове. Дістаємо з духовки манник і подаємо з глазур’ю.

Смачного!