Крем-суп із гарбуза та сочевиці для контролю цукру в крові
РЕЦЕПТ – Крем-суп із гарбуза та сочевиці для контролю цукру в крові.
Крем-суп із сочевицею та сметаною – це смакота. Для того, щоб зробити суп більш смачним, додавайте до нього улюблені спеції – підійде кончена паприка, духм’яний перець та навіть дрібка кориці. Додавання шматочкві готової курятини зробить цей суп ще більш корисним та насиченим білком.
Час приготування:
Інгредiєнти:
- Гарбуз – 800 г.,
- Оливкова олія – 1 ½ ст. л.,
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.,
- Сочевиця – 100 г.,
- Сушений чебрець – за смаком,
- Овочевий бульйон – 1 л.,
- Сіль – за смаком,
- Сметана – 50 г.
Приготування страви:
1. Розігрійте олію у великій сковороді. Обсмажте дрібно нарізану цибулю, поки вона не розм’якшиться і не почне ставати золотистою. Додайте часник, м’якоть гарбуза, сочевицю та чебрець, потім влийте гарячий бульйон. Приправте, накрийте кришкою і тушкуйте 20-25 хвилин, поки сочевиця та овочі не стануть м’якими.
2. Тим часом промийте гарбузове насіння. Видаліть м’якоть, а потім висушіть кухонним папером. Розігрійте 1 чайну ложку олії на сковороді з антипригарним покриттям і обсмажте насіння, поки воно не почне стрибати. Часто помішуйте, але накрийте сковороду, щоб насіння залишилося в ній. Коли насіння виглядатиме горіховим і підсмаженим, додайте дрібку солі та щіпку цукру й добре перемішайте.
3. Збийте приготовлену гарбузову суміш кухонним комбайном до однорідності, потім додайте сметану і знову збийте. Подавайте зі сметаною та смаженим насінням.
Leave a Reply