Повітряні булочки з джемомРЕЦЕПТ – Повітряні булочки з джемом.

Повітряні булочки з джемом – в основі рецепта просте у приготуванні безопарне дріжджове тісто, яке не потрібно дуже довго витримувати. Пухкі, запашні та дуже ніжні. Вони обов’язково сподобаються вашим гостям та рідним.

Час приготування: 40 хвилин, 10 порцій.

Інгредієнти:

Приготування страви:

1. В тепле молоко додаємо дріжджі, 2 яйця та цукор. Перемішуємо й додаємо борошно. Вимішуємо 5 хвилин.

2. Додаємо тепле вершкове масло та ванільний цукор. Вимішуємо ще 5 хвилин.

3. Тісто повинне стати мʼяким і не прилипати до рук.

4. Накриваємо миску з тістом рушником або плівкою та залишаємо у теплому місці десь на годину.

5. Ділимо тісто на 10 частин.

6. Кожну частину розкатуємо в невеликий овал та викладаємо в середину половину столової ложки джему.

7. Складаємо тісто з країв до центру, трішки прикривши начинку.

8. Викладаємо на деко застелене пергаментом й змащуємо тісто збитим до однорідності яйцем.

9. Випікати 25 хвилин при 180 градусах.