Заготівля найсмачнішого сала у банках на зиму
РЕЦЕПТ – Заготівля найсмачнішого сала у банках на зиму.
Ось – це сало! Така заготівля має бути у кожному будинку. Воно м’яке і ніжне, просто ідеальна закуска, з якою Ви не довго возитиметеся. Секрет смаку та аромату сала у приправі, яку я сама складаю і потім додаю. Хоча ви можете до цього складу ще додати і свої улюблені спеції.
Час приготування: 120 хвилин для 3-літрових банок.
Інгредієнти:
- Сало – 2,5 кг.,
- Сіль – 50 гр.,
- Приправа до сала – 20 гр.
Склад приправи:
- Часник сушений гранульований,
- Перець червоний (паприка, чилі) мелений,
- Насіння гірчиці,
- Плоди коріандру,
- Перець чорний
- Трава майорану та чабер подрібнені,
- Прянощі мелені (кмин, пажитник, лист лавровий),
Довідка: Якщо Ви робите тонке сало, тоді щоби були повні баночки, одну баночку розкладаємо по інших банках і закручуємо кришками. Якщо важко виймати сало з банки, можна опустити в гарячу воду, і тоді шматки легко і просто виймаються.
Приготування заготовки:
1. Обов’язково беріть сало з м’ясом – дуже смачно виходить. Але й тонке сало без м’яса також виходить дуже смачно. Сало промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо на великі шматки.
2. Обмочуємо кожен шматок сала в суміш спецій та солі і щільно кладемо в літрову банку.
3. Прикриваємо кришками банку та ставимо в холодну духовку. Включаємо температуру 200 °С.
4. Коли закипить сало, зменшуємо температуру до 120°С. Після цього запікаємо 1,5 години.
5. Закручуємо кришки і залишаємо остигати. Зберігаємо у підвалі.
Приємного апетиту!
Leave a Reply