Заготовка самого вкусного сала в банках на зимуРЕЦЕПТ – Заготівля найсмачнішого сала у банках на зиму.

Ось – це сало! Така заготівля має бути у кожному будинку. Воно м’яке і ніжне, просто ідеальна закуска, з якою Ви не довго возитиметеся. Секрет смаку та аромату сала у приправі, яку я сама складаю і потім додаю. Хоча ви можете до цього складу ще додати і свої улюблені спеції.

Час приготування: 120 хвилин для 3-літрових банок.

Інгредієнти:

  • Сало – 2,5 кг.,
  • Сіль – 50 гр.,
  • Приправа до сала – 20 гр.

Склад приправи:

  • Часник сушений гранульований,
  • Перець червоний (паприка, чилі) мелений,
  • Насіння гірчиці,
  • Плоди коріандру,
  • Перець чорний
  • Трава майорану та чабер подрібнені,
  • Прянощі мелені (кмин, пажитник, лист лавровий),

Довідка: Якщо Ви робите тонке сало, тоді щоби були повні баночки, одну баночку розкладаємо по інших банках і закручуємо кришками. Якщо важко виймати сало з банки, можна опустити в гарячу воду, і тоді шматки легко і просто виймаються.

Приготування заготовки:

1. Обов’язково беріть сало з м’ясом – дуже смачно виходить. Але й тонке сало без м’яса також виходить дуже смачно. Сало промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо на великі шматки.

2. Обмочуємо кожен шматок сала в суміш спецій та солі і щільно кладемо в літрову банку.

3. Прикриваємо кришками банку та ставимо в холодну духовку. Включаємо температуру 200 °С.

4. Коли закипить сало, зменшуємо температуру до 120°С. Після цього запікаємо 1,5 години.

5. Закручуємо кришки і залишаємо остигати. Зберігаємо у підвалі.

Приємного апетиту!