Картопляні трубочки з лаваша на сковородіРЕЦЕПТ – Картопляні трубочки з лаваша на сковороді.

Найсмачніші трубочки з лаваша з начинкою з картоплі нагадують пиріжки з листкового тіста, виглядають апетитно і виходять ситними. Для начинки можна використати вчорашнє пюре або відварити картоплю спеціально для закуски. Крім картоплі в начинку можна додати зелень, часник, гриби, легкоплавкі сири, кубики бекону або шинки. Цікавий смак вийде, якщо пюре доповнити шматочками консервованого тунця.

Картопляні трубочки можна приготувати в духовці або обсмажити на сковороді. Для обсмажування виробів знадобиться сковорода діаметром від 25 см і рафінована олія. Для того, щоб рулети не розверталися, краї виробів змащують білком курячого яйця.

Час приготування: 17 хвилин.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 100 грам,
  • Картопля – 270 грам,
  • Сир – 85 грам,
  • Білок – 1 шт.,
  • Сметана – 30 мл.,
  • Кріп – 5 грам,
  • Рослинна олія – 45 мл.,
  • Сіль, перець – за смаком.

Порада: Ситна закуска виглядає апетитно, має чудову хрумку скоринку і ніжну начинку з розплавленим сиром та зеленню. Картопляні трубочки при зберіганні втрачають свої хрусткі властивості, зволожуються і стають неапетитними. Тому їх краще не готувати про запас.

Приготування страви:

1. Аркуш лаваша розрізати на прямокутники розмірами 15 х 17 см. Зручно це зробити кулінарними ножицями.

2. Очищену картоплю викласти в каструлю, залити холодною водою. Всипати сіль і варити до м’якості овочів.

3. Злити відвар, потовкти картоплю в пюре.

4. Додати терту моцарелу та сметану, перемішати начинку.

5. Посипати пюре дрібно нарізаним кропом.

6. Прямокутники лаваша викласти засмаженою стороною донизу. По короткому краю розкласти начинку.

7. Згорнути лаваш у рулет. Край завдовжки 1,5 см змастити білком. Загорнути лаваш до кінця.

8. Трубочки обсмажити з двох сторін на олії до золотистого кольору.

9. Кожну трубочку розрізати навпіл, перекласти на тарілку для подачі та прикрасити зеленню.