Запеканка из картофеля с ветчиной и сыром за 40 минутРЕЦЕПТ – Запіканка з картоплі з шинкою та сиром – для всієї родини.

Картопля запечена з шинкою і сиром за цим простим рецептом виходить надзвичайно смачною і ситною, з приголомшливим ароматом. Ця картопляна запіканка з картопляного пюре з сиром і шинкою ніжна всередині з хрусткою запеченою скоринкою. Чудова страва з неймовірним смаком сподобається всій родині.

Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл.
  • Шинка – 100 г.
  • Сир – 150 г.
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Сіль, перець – за смаком,
  • Мускатний горіх – за смаком.

Приготування страви:

1. Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Закип’ятити воду, підсолити та відварити картоплю протягом 3-4 хвилин.

2. На тертці натерти сир, нарізати шинку невеликими кубиками.

3. Розігріти духовку до 200 С. Форму змастити вершковим маслом. Викласти половину порції картоплі, посипати третьою частиною сиру, зверху укласти половину порції перцю, шинку, ще раз посипати частиною сиру, викласти картопля.

4. Яйця збити з вершками, сиром, щіпкою мускатного горіха.

5. Залити вміст форми яєчною сумішшю і розподілити вершкове масло по всій поверхні запіканки невеликими шматочками.

6. Накрити форму фольгою і випікати близько 40 хвилин. Через 25-30 хвилин зняти фольгу і час, що залишився, випікати без неї.