Каша стане ще смачнішою ніж була до цього – поради
Каша з давніх часів вважається ситним і корисним прийомом їжі.
Каші — джерело вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, харчових волокон, які необхідні для нормальної роботи організму. Ці речовини цілюще впливають на травлення, нервову систему, роботу серця і судин, покращують стан шкіри. Різні види каш мають свій склад і, відповідно, приносять певну користь.
Хитрощі при варінні каш
Як правильно замочувати крупи, щоб прискорити процес їхнього приготування, який посуд краще вибрати для варіння — традиційні питання будь-якого кулінара-початківця. Наприклад, щоб за лічені хвилини приготувати гречку, потрібно замочити її заздалегідь на кілька годин, а потім залити окропом і варити не більше ніж 10 хвилин.
Вівсяні пластівці можна залити рідиною, йогуртом або кефіром із вечора. Додайте сухофрукти, горіхи, дрібку кориці, й вранці буде готовий сніданок для всієї родини.
Щоб прискорити процес приготування каші, можна замість холодної води використовувати окріп. Наприклад, кукурудзяну крупу рекомендується всипати саме в киплячу воду.
Не забувайте також, що секрет обсмажування на сковороді підходить для більшості злакових крупів, а також практично для всіх сортів рису. Згадайте класичний рецепт плову: в зірвак (м’ясо та овочі, обсмажені в олії) додають рис, прогрівають все разом і лише потім додають у казан потрібну кількість води.
Якщо рис замочити на пів години в холодній воді після промивання, каша вийде максимально розсипчастою.
Щоб приготувати швидку рисову кашу на молоці, потрібно довести до кипіння 1 літру молока, додати склянку добре промитого рису. Варіть не більше ніж 3 хвилини, а потім укутайте каструлю зі стравою теплою ковдрою. Каша вийде дуже ніжною.
Кукурудзяну крупу, для отримання смачної страви, можна запекти в духовці.
Дійте так: склянку крупи залийте 2,5 склянки окропу, варіть пів години. Перекладіть кашу у форму, зверху помістіть шматочок вершкового масла, запікайте 15 хвилин. Гарячу кашу змішайте з бринзою. Смачний банош готовий!
Всі каші заряджають енергією, швидко насичують, очищають організм, зміцнюють імунну систему. Чим менше зерно оброблено, тим воно корисніше.
Leave a Reply