Свинина, тушеная с грибами в сметанном соусеМ’ясо, гриби і смачний соус – ось три складові ароматної і ситної страви. Не вірите? Спробуйте приготувати, впевнені, вам сподобається.

Знадобиться:

  • свинина – 500 г,
  • печериці – 300 г,
  • сметана 15% – 350 г,
  • соняшникова олія – ​​1,5 ст. л.,
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком,
  • зелена цибуля або свіжа зелень – для подачі.

Свинину помити, обсушити і порізати невеликими кубиками. Печериці теж помити і порізати тонкими скибочками.

На сковороді розігріти масло і спочатку обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки на сильному вогні, потім додати гриби, посолити і поперчити за смаком. Зменшивши вогонь наполовину, смажити свинину з грибами 8-10 хвилин, поки не випарується сік з грибів.

Потім ще зменшити вогонь, додати сметану, перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 10-15, періодично помішуючи. Прибрати з вогню.

Подаючи на стіл, посипати м’ясо порізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.