Свинина, тушеная с грибами в сметанном соусеРЕЦЕПТ – Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі.

Свинина з грибами в сметанному соусі – дуже смачна і проста в приготуванні страва. Її можна приготувати і в духовці, і сковороді. М’ясо, гриби та смачний соус – ось три складові ароматної та ситної страви. Не вірите? Спробуйте приготувати, певні, вам сподобається.

Час приготування: 90 хвилин для 4-х осіб.

Знадобиться:

  • Свинина – 500 г.,
  • Печериці – 300 г.,
  • Сметана 15% – 350 г.,
  • Соняшникова олія – ​​1,5 ст. л.,
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком,
  • Зелена цибуля або свіжа зелень – для подачі.

Приготування страви:

1. Свинину помити, обсушити і порізати невеликими кубиками. Печериці теж помити і порізати тонкими скибочками.

2. На сковороді розігріти масло і спочатку обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки на сильному вогні, потім додати гриби, посолити і поперчити за смаком. Зменшивши вогонь наполовину, смажити свинину з грибами 8-10 хвилин, поки не випарується сік з грибів.

3. Потім ще зменшити вогонь, додати сметану, перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 10-15, періодично помішуючи. Прибрати з вогню.

4. Подаючи на стіл, посипати м’ясо порізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню.