Рулет з маком
РЕЦЕПТ – Рулет з маком.
Це скручений у рулет пиріг із повітряного тіста з маковою начинкою. Відмінний рулет з маком послужить прекрасним доповненням до вечірнього чаювання.
Час приготування: 95 хвилин.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 0,5 кілограм,
- Масло вершкове – 150 грам,
- Дріжджі свіжі – 20 грам,
- Яйце куряче – 3 штуки,
- Цукрова пудра – 150 грам,
- Вершки – 120 грам,
- Ванільний цукор – 1 упаковка,
- Лимон – 1 штука,
- Олія соняшникова – 3 столові ложки,
- Мак – 200 грам,
- Волоські горіхи – 100 грам,
- Мед – 2 столові ложки,
- Мигдаль – 30 грам.
Порада: Чим тонше ви розкатаєте пласт тіста, тим більше шарів буде в рулеті, тим смачнішим буде готовий рулет із маком.
Приготування страви:
1. Для початку займемося тістом для рулету. Борошно можна просіяти, жовтки відокремити від білків (для тіста потрібно 3 жовтки).
2. Тісто замішуємо з дріжджами, вершковим маслом, жовтками, ванільним цукром і вершками. Воно повинно бути досить щільною консистенції, щоб ми могли сформувати з нього рулет.
3. Потім підготовлене тісто розділити на дві рівні частини. Кожну частину розкачати на два квадрата. Змащуємо кожен квадрат половиною начинку і звертаємо рулончиком.
4. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо рулети і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 1 годину. Якщо ви помітите, що рулет сильно подпекается, то його можна накрити зверху пергаментним папером.
5. Тепер зробимо начинку. Мак промити і повністю залити окропом. Варити мак на повільному вогні приблизно 30 хвилин. Після пропустити його через м’ясорубку, можна кілька разів, використовуючи саму дрібну решітку. Або можна скористатися блендером – він теж відмінно впорається з завданням.
6. У каструлі розтопити шматочок вершкового масла, додати подрібнений мак, мигдаль, цедру половинки лимона, цукрову пудру, мед і поварити буквально 10-13 хвилин, постійно помішуючи.
7. Білок 1 яйця збити в піну і додати в гарячу масу. Коли начинка охолоне, її можна додати в тісто, рівномірно промазав обидва квадрата.
8. При бажанні можна прикрасити рулет зверху цукровою пудрою.
На цьому все смачного!
Leave a Reply