Полтавські галушки з м’ясом та грибами
РЕЦЕПТ – Полтавські галушки з м’ясом та грибами.
Галушки – це традиційна страва української кухні, яку подають як основну або як добавку до різних супів та борщу. Їх люблять діти та дорослі, і варіантів приготування та начинки величезна кількість. Смакувати готові галушки можна самостійно як гарнір чи замість хліба.
Вони надзвичайно апетитні та ситні, адже окрім грибів чи м’яса, їх заправляють ще й сметаною, а зверху посипають тертим сиром і зеленню.
Час приготування: 70 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- Борошно 3,5 склянки;
- Шампіньйони різані 300 г;
- Куряча грудка 400 г;
- Цибуля ріпчаста 2 шт;
- Кефір 0,5 л;
- Яйця 2 шт;
- Сода 1 ч. л;
- Сметана 180 г;
- Вершкове масло 30 г;
- Сіль, перець за смаком.
Приготування страви:
1. У глибоку посудину наливаємо кефір, додаємо соду, яйця та сіль. Перемішуємо вінчиком.
2. Просіюємо борошно та додаємо до кефіру невеликими порціями для уникнення грудочок.
3. Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл та вимішуємо, додаючи необхідну кількість борошна. Тісто має вийти еластичним, але не надто тугим. Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником та даємо йому відпочити.
4. Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо до золотистого кольору. Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками та додаємо до цибулі разом із шампіньйонами. Солимо, перчимо та смажимо до готовності.
5. Із тіста скачуємо товсті ковбаски, нарізаємо порційними шматочками.
6. Розкочуємо кожен шматок в коржик і всередину кладемо начинку. Потім защипуємо краї так, щоб вийшла куля.
7. Готувати галушки можна на пару або відварювати в каструлі.
8. Ставимо на плиту каструлю з водою, чекаємо, поки вона закипить, потім зверху ставимо друшляк і викладаємо на нього галушки. Накриваємо кришкою та чекаємо 8 хвилин.
9. Готові галушки подаємо на стіл гарячими, додавши зверху сметану та зелень. Смачного!
Leave a Reply