Простой белый хлеб в хлебопечкеРЕЦЕПТ – Простий білий хліб у хлібопічці.

Хліб – їжа проста. Але спекти справжній запашний хліб, аромат якого так і зазиває в гості, під силу далеко не кожній господині. У цій справі є свої тонкощі та нюанси. І їх дуже багато.

Час приготування: 120 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна,
  • 1.5 ч. л. сухих дріжджів (або 10 грамів свіжих),
  • 1.5 ч. л. солі,
  • 1.5 ст. л. цукру,
  • 1.5 ст. л. рослинного масла,
  • 330 мл. води.

Приготування страви:

1. Розсипте на дно відерця хлібопічки сухі дріжджі, зверху – борошно, що просіює, та інші інгредієнти. Вода додається в останню чергу.

2. Випікайте хліб у режимі основної випічки.

Досвідчені господині використовує для білого хліба таку опару: у 2 ст. л. теплих вершків додають 1 ст. л. цукру та дріжджі за рецептом. Ставлять у тепле місце хвилин на п’ять. Опару приєднують до решти інгредієнтів у хлібопечі в останню чергу. Кажуть, такий хліб не може не вийти.

Це важливо. Буває, що хліб із хлібопічки буває не такий, як на картинці у рецепті. Підводним каменем, про який спотикаються всі новачки у цій справі, є недотримання пропорцій основних складових, зокрема борошна та води. Ідеальний варіант – використовувати кухонні ваги.