Піца з оливками і салямі
РЕЦЕПТ – Піца з оливками і салямі.
Для італійців піца – це звичне, практично щоденне, блюдо, приготування якого знайоме всім мало не з дитинства. Для нас, звичайно, піца – це менш звичне блюдо, тим не менш, домашнє власноручне приготування піци дасть можливість відчути себе італійцем або внести в свій будинок частинку Італії і її чудовою кухні. Нічого складного немає в рецептурі, тим більше, її можна на свій смак урізноманітнити, додаючи ті чи інші улюблені інгредієнти.
Час приготування: 25 хвилин для однієї особи.
Інгредієнти:
- Салямі – 300 г.;
- Оливки – 200 г.;
- Помідор 1-2 шт .;
- Кукурудза – 30 г.;
- Цибуля синя – 1 шт .;
- Кетчуп – 30 г.;
- Готове тісто (можна купити дріжджове, листове, молочне і т.д., підійде будь-яке або приготувати самостійно).
Приготування страви:
1. З тіста за допомогою качалки зробити велике коло-основу, воно повинне вийти досить тонким. Укласти його на деко, руками акуратно притиснути тісто до бортиків, змастити кетчупом.
2. Нарізати салямі досить «щедрими» шматочками (не тонкі).
3. Лук очистити, помити і нашаткувати півкільцями.
4. З оливок і кукурудзи злити рідину, а сир натерти на середній тертці.
5. Тепер начиняємо піцу. На шар кетчупу викладаємо ковбасу, потім півкільця цибулі, далі – кукурудзу і оливки.
6. Ставимо деко в духовку приблизно на 7-10 хвилин, вибираємо температуру 200 С. Коли корж буде практично готовий, піцу треба посипати тертим сиром і поставити назад в духовку на хвилину-дві.
Подається ця піца обов’язково гарячої, поєднується з салатами з морепродуктів або середземноморськими салатами (зокрема італійськими).
Leave a Reply