Пиріжки з рибою і яйцем
РЕЦЕПТ – Пиріжки з рибою і яйцем.
Пиріжки з рибою і яйцем – це традиційна страва. Пиріжки також відомі як “калачі”. Це пухкі пиріжки, які можуть мати різні форми та розміри, але вони завжди запечені з рибою і яйцями. Рецепт приготування начинки і тіста для пиріжків з цибулею, яйцем і рибою.
Час приготування: 110 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Філе сьомги (макрель, голець, горбуша) — 200 г;
- Куряче яйце — 2 шт.;
- Яєчний жовток — 1 шт.;
- Майонез — 4 ст. л.;
- Кріп — 20 г;
- Сіль, перець — за смаком;
- Зелена цибуля — 10 г.
Тісто:
- Майонез — 50 г;
- Сухі дріжджі —2 ч. л.;
- Борошно вищого ґатунку — 500 г;
- Цукор — 60 г;
- Сіль — ½ ч. л.;
- Молоко (або вода) — 250 мл;
- Лимонна цедра — ½ лимона.
Приготування страви:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Для приготування тіста: у теплому молоці (35 градусів) розведіть цукор та дріжджі. Додайте майонез, сіль, цедру лимона, просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте 7—10 хвилин. Накрийте та залиште на 40 хвилин підходити.
3. Для приготування начинки: відваріть яйця вкруту. Рибу наріжте шматочками по 3 см й варіть до готовності (близько 3—5 хвилин).
4. Зелену цибулю, кріп, варені яйця та рибу дрібно поріжте ножем, посоліть, поперчіть та додайте майонез – ретельно все перемішайте.
5. Щойно тісто підійде, розділіть його на 10 однакових частин і сформуйте пиріжки – у середину покладіть начинку й защіпніть.
6. Покладіть на деко, застелене пергаментом, накрийте і залиште на 20 хвилин.
7. Зробіть насічки на поверхні булочок, змастіть жовтком.
8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів протягом 15—20 хвилин.
Leave a Reply