Маринованные помидоры с кетчупом чилиРЕЦЕПТ – Мариновані помідори з кетчупом чилі.

Помідори з кетчупом чилі без стерилізації. І в інтернеті можна знайти багато рецептів, які пропонують консервацію без стерилізації. Звичайно, такі рецепти є привабливими, тому що вони значно економлять час, але досвід показує, що потрібно бути обережними з такими пропозиціями.

Якщо продукт не проходив попередньої термічної обробки – стерилізація у такому рецепті є обов’язковою. Це ваша гарантія, що консервація протримається всю зиму.

Ця кількість інгредієнтів розрахована на 1 банку 750 мл.

Інгредієнти:

  • помідори – 450 г (невеликого розміру);
  • кетчуп «Чилі» Торчин – 3 ст. л.;
  • вода – 400 мл;
  • оцет – 4 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • кріп – 1 парасолька;
  • сухе насіння кропу – 1 ч. л.;
  • листя смородини – 1 гілочка (5 листочків);
  • чорний перець – 3 горошини;
  • запашний перець – 3 горошини.

Приготування консервованих помідорів з чилі:

1. Помийте помідори та зелень.

2. Покладіть на дно вимите листя смородини, зелень кропу, чорний та запашний перець, насіння кропу. Зверху викладіть помідори.

3. Для приготування маринаду наливаємо воду в каструлю і додаємо в неї сіль, цукор та кетчуп чилі. Все це має бути доведено до кипіння. Після чого вимикаємо вогонь, додаємо оцет і добре перемішуємо.

4. Банки з помідорами заливаємо маринадом і переміщуємо до каструлі для стерилізації.

Стерилізацію проводимо так: на дно каструлі кладемо рушник, на нього ставимо банку і заливаємо водою приблизно до 1\3 висоти банки. Включаємо вогонь. Коли вода закипить, тримаємо банку у ній близько 15 хвилин. Після цього дістаємо помідори та щільно закриваємо їх кришками.

Тепер узимку на вас чекатимуть смачні пікантні томати. Ми впевнені, що якщо ви спробуєте їх, то не пошкодуєте витраченого влітку часу.