Квашені помідори у відрі як бочкові на зиму
РЕЦЕПТ – Квашені помідори у відрі як бочкові на зиму.
За цим рецептом квасили помідори ще наші бабусі. Вони виходили дуже смачними, і їх готували у великій кількості, щоби можна було їсти всю зиму. Спробуйте приготувати томати за цим рецептом і не пошкодуєте. Рецепт розрахований на відро об’ємом 5 літрів.
Час приготування: 5-9 днів на 5 літрів.
Інгредієнти:
- Помідори 7-10 кг.
- Порошок гірчиці – столова ложка,
- Часник – 5 зубчиків,
- Гострий перець – 1 шт.,
- Листя хрону,
- Парасольки кропу – 2 шт.,
- Петрушка – пучок,
- Білий цукор – 25 грам,
- Кухонна сіль – 50 грам,
- Питна вода – 2,5 літри.
Приготування страви:
1. Вимийте помідори та просушіть їх.
2. На дно відра покладіть спеції, зелень, часник та подрібнений гострий перець.
3. Складіть щільно помідори і накрийте листям хрону і петрушкою.
4. У кип’яченій воді розчиніть сіль, цукор і залийте томати.
5. Притрусіть томати гірчичним порошком, закрийте кришкою і відправте в підвал.
Порада: Якщо хочете, щоб томати приготувалися швидше, залиште відро в теплому місці на 5-7 днів.
Приємного апетиту!
Leave a Reply