Квашеные помидоры в вёдре как бочковые на зимуРЕЦЕПТ – Квашені помідори у відрі як бочкові на зиму.

За цим рецептом квасили помідори ще наші бабусі. Вони виходили дуже смачними, і їх готували у великій кількості, щоби можна було їсти всю зиму. Спробуйте приготувати томати за цим рецептом і не пошкодуєте. Рецепт розрахований на відро об’ємом 5 літрів.

Час приготування: 5-9 днів на 5 літрів.

Інгредієнти:

  • Помідори 7-10 кг.
  • Порошок гірчиці – столова ложка,
  • Часник – 5 зубчиків,
  • Гострий перець – 1 шт.,
  • Листя хрону,
  • Парасольки кропу – 2 шт.,
  • Петрушка – пучок,
  • Білий цукор – 25 грам,
  • Кухонна сіль – 50 грам,
  • Питна вода – 2,5 літри.

Приготування страви:

1. Вимийте помідори та просушіть їх.

2. На дно відра покладіть спеції, зелень, часник та подрібнений гострий перець.

3. Складіть щільно помідори і накрийте листям хрону і петрушкою.

4. У кип’яченій воді розчиніть сіль, цукор і залийте томати.

5. Притрусіть томати гірчичним порошком, закрийте кришкою і відправте в підвал.

Порада: Якщо хочете, щоб томати приготувалися швидше, залиште відро в теплому місці на 5-7 днів.

Приємного апетиту!