Маринованный перец с медом на зимуРЕЦЕПТ – Маринований перець із медом на зиму.

Перець популярний у консервації, оскільки сам по собі це овоч із яскраво вираженим солодким смаком. Але мало хто знає, що солодощі перцю можна додатково підкреслити ароматним медом, а пікантності додати не гострим перцем, а ніжною гірчицею.

Час приготування: 90 хвилин.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 2 кг.;
  • Мед – 200 г. (або 1 склянка якщо мед рідкий);
  • Олія – 300 мл. (260 г.);
  • Вода – 330 мл.;
  • Сіль – 2,5 ст. л.;
  • Перець горошок – 7 шт.;
  • Оцет – 120 мл.;
  • Гірчиця – 4 ч. л.;
  • Лавровий лист – 3 шт.

З такої кількості інгредієнтів у вас вийде 2 банки по 0,5 літра маринованого перцю на зиму.

Приготування страви:

1. Для маринування потрібно вибирати солодкий м’ясистий перець. Він повинен бути пружним та  із гладкою глянсовою поверхнею. Не використовуйте перець, який почав втрачати вологу, це вплине на результат.

2. Перець необхідно добре помити, розділити навпіл, прибрати хвостик та насіння.

3. Необхідно попередньо підготувати перець та розділити половинки на сегменти такої величини, як ви хочете, але також орієнтуйтесь на величину банок.

4. Для приготування маринаду рекомендуємо використовувати велику каструлю. У каструлю додайте воду, сіль, оцет, перець горошок, лавровий лист, мед, олію та гірчицю. Ретельно перемішайте та доведіть маринад до кипіння. Зверніть увагу, що колір маринаду буде залежати від того, який мед ви використовуєте – гречаний мед, наприклад, надає маринаду колір темного бурштину, але коли ви додасте в маринад гірчицю він стане світлішим.

5. До киплячого маринаду додайте підготовлений солодкий перець і на невеликому вогні варіть перець 15 хвилин. Перець повинен стати м’якшим, але не розваритися і не відокремлюватися від шкірки.

Поки готується перець, підготуйте банки та кришки – помийте їх та ретельно простерилізуйте.

6. Коли перець стане м’якше, перекладіть його гарячим у підготовлені банки і залийте киплячим маринадом і відразу закрийте кришкою. Слідкуйте, щоб спеції розподілилися між банками рівномірно.

7. Банки маринованого перцю з гірчицею перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо так стояти, поки вони охолонуть.

Довідка: Перець буде готовий до вживання вже через місяць і ви зможете насолоджуватися пряно-солодким смаком перчика з ніжним ароматом меду.