Маринована морква на зиму в півлітрові баночки
РЕЦЕПТ – Маринована морква на зиму у банках.
Мариновану моркву використовують для приготування супів, салатів, подають як окремий гарнір. Заготовляти овочі бажано в невеликі півлітрові баночки. Для приготування моркви в банках потрібно лише три інгредієнти.
Час приготування: 70 хвилин для 2-х півлітрових банок.
Інгредієнти:
- Морква – 1,5 кг.
- Оцет 9% – 1,5 ст. л.,
- Сіль – 1,5 ст. л.
Приготування закрутки:
1. Моркву помити, почистити та натерти на звичайній тертці або тертці для корейської моркви. Перемішати разом із сіллю. Банки простерилізувати або просто промити гарячою водою із содою з двох сторін. А кришки прокип’ятити 10 хвилин. Викласти моркву в банки та влити оцет.
2. Банки з морквою на зиму поставити в каструлю із тканиною на дні, прикривши кришками. Банки не повинні стосуватися один одного. Налийте в каструлю воду по плічка банки і поставте на середній вогонь. Після закипання води банки стерилізують 40 хвилин. Потім закатайте кришками, переверніть дном догори і накрийте теплою ковдрою. Залишіть моркву із сіллю на зиму повністю остигати і переставте в темне місце.
Leave a Reply