Перловая каша с копчеными колбасками и грибамиРЕЦЕПТ – Перлова каша з копченими ковбасками та грибами.

Перловка з копченими ковбасками та грибами – смачна та ситна домашня страва. Вона чудово підійде для вечері в осінньо-зимовий період, коли нашому організму хочеться ситної, гарячої їжі з яскравими смаковими нотками.

Час приготування: 2 год 30 хвилин для 6-х осіб.

Інгредієнти:

  • Цибулина – 1 шт.,
  • Смужки бекону – 4 шт.,
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки,
  • Копчені ковбаски – 400 грам,
  • Сушені лісові гриби – 70 грам,
  • Перловка – 2 склянки,
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування страви:

1. Гриби вимити та замочити в 1 склянці гарячої води. Через 15 хвилин відкинути гриби на друшляк, крупно нарізати, а грибний настій процідити.

2. Крупу висипати в дрібне сито і ретельно промити кілька разів.

3. У великій каструлі закип’ятити трохи води, помістити зверху сито з перловкою, накрити кришкою і залишити на середньому вогні на 20 хвилин.

3. Закип’ятити 4 склянки води, додати щіпку солі та 1 ст. л. рослинної олії та розпарену перловку. Довести до кипіння, зменшити вогонь та варити 20 хвилин.

4. Після відкинути перловку на друшлак.

5. Бекон нарізати невеликими шматками, ковбаски кружальцями. Цибулю очистити і подрібнити.

6. Обсмажити бекон у великій каструлі на розігрітій олії. Додати цибулю та гриби, все обсмажити. Потім покласти ковбаски, перемішати та готувати ще 4 хвилини.

7. Додати в каструлю перловку і добре перемішати.

8. Грибний відвар довести до кипіння, влити в каструлю з перловкою, закрити кришкою і томити на невеликому вогні 1 годину.

9. Після того, як ви додали грибний відвар, кашу можна розкласти по порційних горщиках і поставити ще на 1 годину в розігріту до 160 ° С духовку.