Пармський пиріг з шинкою і грушами
РЕЦЕПТ – Пармський пиріг з шинкою і грушами.
Пармський пиріг з шинкою і грушами – унікальна композиція з острівця сиру, солоної шинки і солодкої груші в ансамблі з карамелізованою цибулею і свіжими інгредієнтами – це дуже смачно.
Час приготування: 90 хв., 4-5 порцій.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода – 230 мл;
- Борошно – 600 г;
- Сіль – 10 г
- Сухі дріжджі – 11 г
- Цукор – 30 г.
Для начинки:
- Груша – 4 шт .;
- Вершкове масло – 2 ст .л.;
- Мелений чилі – 1 ч. ложка;
- Мед – 1 ч. л .;
- Твердий сир – 200 г
- Сіль, перець – за смаком.
Для заливки:
- Йогурт (9%) – 500 мл;
- Майонез “Делікатесний” – 300 мл;
- Сіль, перець – за смаком;
- Гірчиця “діжонська” – 10 г
- Шинка-250 г
- Сир пармезан (твердий і сухий) – 50 г.
Рецепт страви:
1. Підготувати всі інгредієнти. Дріжджі розвести з цукром в теплій воді. Далі додати просіяне борошно і замісити тісто. Вимішувати 10 хвилин.
2. Очистити груші, нарізати соломкою, обсмажити на сковороді з вершковим маслом, Чилі, медом, сіллю, перцем. Остудивши.
3. Готове тісто розкачати, викласти на натертий маслом пергамент, сформувати бортик.
4. На поверхні тіста рівномірно розподілити грушевий начинку, посипати тертим сиром. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.
5. Для приготування заливки змішати йогурт, майонез, пармезан, гірчицю, сіль, перець.
6. Полити пиріг і розкласти скибочки шинки зверху. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
Приємного апетиту!
Leave a Reply