Пармский пирог с ветчиной и грушамиРЕЦЕПТ – Пармський пиріг з шинкою і грушами.

Пармський пиріг з шинкою і грушами – унікальна композиція з острівця сиру, солоної шинки і солодкої груші в ансамблі з карамелізованою цибулею і свіжими інгредієнтами – це дуже смачно.

Час приготування: 90 хв., 4-5 порцій.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 230 мл;
  • Борошно – 600 г;
  • Сіль – 10 г
  • Сухі дріжджі – 11 г
  • Цукор – 30 г.

Для начинки:

  • Груша – 4 шт .;
  • Вершкове масло – 2 ст .л.;
  • Мелений чилі – 1 ч. ложка;
  • Мед – 1 ч. л .;
  • Твердий сир – 200 г
  • Сіль, перець – за смаком.

Для заливки:

  • Йогурт (9%) – 500 мл;
  • Майонез “Делікатесний” – 300 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Гірчиця “діжонська” – 10 г
  • Шинка-250 г
  • Сир пармезан (твердий і сухий) – 50 г.

Рецепт страви:

1. Підготувати всі інгредієнти. Дріжджі розвести з цукром в теплій воді. Далі додати просіяне борошно і замісити тісто. Вимішувати 10 хвилин.

2. Очистити груші, нарізати соломкою, обсмажити на сковороді з вершковим маслом, Чилі, медом, сіллю, перцем. Остудивши.

3. Готове тісто розкачати, викласти на натертий маслом пергамент, сформувати бортик.

4. На поверхні тіста рівномірно розподілити грушевий начинку, посипати тертим сиром. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.

5. Для приготування заливки змішати йогурт, майонез, пармезан, гірчицю, сіль, перець.

6. Полити пиріг і розкласти скибочки шинки зверху. Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати 25-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Приємного апетиту!