Бутер-драник з хрусткою цибулею
РЕЦЕПТ – Бутер-драник із хрусткою цибулею.
Смачні, хрусткі солоні огірки вважаються дуже популярною закускою, а з додаванням драника з хрусткою цибулею, яйцем і ложечкою сметани – це шедевр кулінарії. Перевірено та підтверджено чоловічою половиною сім’ї.
Час приготування: 60 хвилин на одну особу.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.,
- Фарш яловичий – 700 г.,
- Яйце – 2 шт.,
- Маринований огірок – 3-4 шт.,
- Цибулина середня – 3 шт.,
- Борошно – 2 ст.л.
- Сіль та чорний мелений перець за смаком,
- Сметана – для подачі.
Приготування страви:
1. Для хрусткої цибулі потрібно цибулину нарізати тонкими півкільцями. Додати до цибулі сіль та 1 ст.л. борошна і перемішати так, щоб борошно огортало всю цибулю. У сотейнику розігріти шар олії в кілька сантиметрів і партіями обсмажити цибулю до золотистого кольору і хрускоту. Викласти на паперові рушники, щоб увібрати зайвий жир.
2. Для котлет фарш змішати з чорним перцем, сіллю, дрібно нарізаною цибулею і яйцем, сформувати широкі плоскі котлети і обсмажити на олії з обох боків до готовності. Перекласти у форму для запікання, накрити фольгою та поставити в теплу духовку до подачі, щоб вони не охолонули.
3. Для драників картоплю та одну цибулину натерти на дрібній тертці, віджати весь зайвий сік. Додати яйце, 1 ст.л. борошна, сіль за смаком. Обсмажити драники розміром з котлети на олії з обох боків до готовності. Мариновані огірки тонко порізати. Перед подачею зібрати бутер-драник, чергуючи шари драників, сметани, скибочок огірка та хрусткої цибулі.
4. Приємного апетиту!
Leave a Reply