Пирог с блинами со сгущенкойРЕЦЕПТ – Пиріг з млинцями зі згущеним молоком.

Рецепт пиріг з млинцями зі згущеним молоком максимально простий. Але готовий пиріг виходить м’яким, ніжним і при цьому не вимагає запікання в духовці. Для його приготування можна спекти млинці на молоці та збитих білках або млинці без яєць на вершках, головне, щоб вони були тонкими і мереживними.

Час приготування: 30 хвилин для 6-х людей.

Інгредієнти:

  • Фундук смажений – 50 грамів,
  • Сметана жирністю 25% – 100 грамів,
  • Згущене молоко – 200 грамів,
  • Мед – 2 столові ложки,
  • Цукор – 100 грамів,
  • Карамелізований смажений фундук (для прикраси) до смаку,
  • Згущене молоко (для прикраси) за смаком,
  • Млинці на молоці або вершках – 15 штук.

Приготування страви:

1. Згущене молоко збийте міксером зі сметаною.

2. На сковороді з товстим дном викладіть мед і прогрівайте його на слабкому вогні. Як тільки він почне топитися, висипте зверху цукор, перемішайте. Горіхи порубайте і змішайте з отриманою солодкою масою. Помішуючи, готуйте на малому вогні 2-4 хв, поки горіхи повністю не покриються карамеллю. Трохи остудити отриману суміш і подрібнити горіхи, залишивши кілька цілих для прикраси.

3. На тарілку викладіть млинець, змастіть його підготовленою сумішшю зі згущеного молока та сметани, додавши до неї подрібнені горіхи. Накрийте іншим, знову змастіть і зберіть весь пиріг. На верхній млинець нанесіть згущеного молока, акуратно розбризкуючи її з ложки. Прикрасьте карамелізованими великими горіхами. Охолодіть щонайменше 30 хв.

Страва готова!