Паелья з курятиноюРЕЦЕПТ – Паелья з курятиною.

Рецептів приготування існує безліч, я ж вам пропоную традиційний рецепт – класична паелья з куркою. Це ситне, апетитне і дуже ароматне блюдо, яке нескладно приготувати. Блюдо паелья з’явилося вперше у Валенсії, але користується популярністю на території всіх міст Іспанії, а тепер вже і по всьому світу. Якщо ви обожнюєте іспанську кухню, то вам точно сюди.

Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • М’ясо куряче – 300 г.,
  • Рис – 200 г.,
  • Цибуля ріпчаста – 100 г.,
  • Перець солодкий зелений – 60 г.,
  • Перець солодкий червоний – 60 г.,
  • Часник 2–4 зубчики,
  • Помідор – 1 шт.,
  • Горошок зелений – 150 г.,
  • Лимон – 1 шт.,
  • Шафран за смаком,
  • Сіль, перець за смаком,
  • Олія оливкова для смаження.

Приготування страви:

1. На розпечену пательню з оливковою олією викладаємо нарізані кубиками цибулю, солодкий перець і часник. Додаємо сіль, щоб овочі швидше пустили сік, і обсмажуємо їх приблизно 5 хвилин.

2. Додаємо до овочів куряче м’ясо (підійде будь-яка частина курки). Обсмажуємо 5 хвилин.

3. Висипаємо на пательню нарізаний кубиками помідор. Попередньо бажано очистити його від шкірки. Тепер додаємо головну спецію паельї — шафран.

4. Далі висипаємо на пательню рис. Воду не додаємо, поки рис не вбере сік овочів і м’яса, і тільки тоді вливаємо 1 склянку води.

5. Після того, як рис увібрав усю воду з першої склянки, додаємо другу.

6. На кінцевому етапі приготування додаємо горошок і тушкуємо паелью ще 5 хвилин. Подаємо з лимоном.