Паелья з курятиною
РЕЦЕПТ – Паелья з курятиною.
Рецептів приготування існує безліч, я ж вам пропоную традиційний рецепт – класична паелья з куркою. Це ситне, апетитне і дуже ароматне блюдо, яке нескладно приготувати. Блюдо паелья з’явилося вперше у Валенсії, але користується популярністю на території всіх міст Іспанії, а тепер вже і по всьому світу. Якщо ви обожнюєте іспанську кухню, то вам точно сюди.
Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- М’ясо куряче – 300 г.,
- Рис – 200 г.,
- Цибуля ріпчаста – 100 г.,
- Перець солодкий зелений – 60 г.,
- Перець солодкий червоний – 60 г.,
- Часник 2–4 зубчики,
- Помідор – 1 шт.,
- Горошок зелений – 150 г.,
- Лимон – 1 шт.,
- Шафран за смаком,
- Сіль, перець за смаком,
- Олія оливкова для смаження.
Приготування страви:
1. На розпечену пательню з оливковою олією викладаємо нарізані кубиками цибулю, солодкий перець і часник. Додаємо сіль, щоб овочі швидше пустили сік, і обсмажуємо їх приблизно 5 хвилин.
2. Додаємо до овочів куряче м’ясо (підійде будь-яка частина курки). Обсмажуємо 5 хвилин.
3. Висипаємо на пательню нарізаний кубиками помідор. Попередньо бажано очистити його від шкірки. Тепер додаємо головну спецію паельї — шафран.
4. Далі висипаємо на пательню рис. Воду не додаємо, поки рис не вбере сік овочів і м’яса, і тільки тоді вливаємо 1 склянку води.
5. Після того, як рис увібрав усю воду з першої склянки, додаємо другу.
6. На кінцевому етапі приготування додаємо горошок і тушкуємо паелью ще 5 хвилин. Подаємо з лимоном.
Leave a Reply