Запечені в духовці реберця з капустою
РЕЦЕПТ – Запечені в духовці реберця з капустою.
Для приготування цієї страви Ви можете взяти як одну, так і два качана капусти. Адже листя дуже сильно зменшується у розмірі при термообробці. Страва проста, домашня, добротна, ситна і дуже смачна. Соковиті, ніжні ребра баранячі або свинячі в кисло-солодкій капусті, запечене в духовці – це як кулінарний шедевр.
Інгридієнти:
- Ребра баранячі або свинячі – 1.5 кг.,
- Цибуля – 5 шт.,
- Сіль – 1 ч. л.,
- Вустерський соус – 1 ст.л.,
- Коріандр, суміш перців,
- Майонез – 1.5 ст.л.,
- Олія соняшникова – 2 ст.л.,
- Капустяне листя зі спеціями.
Приготування страви:
1. Ребра промиваємо та просушуємо паперовими рушниками, розрізаємо на порції.
2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і змішуємо з м’ясом, додаємо сіль та спеції, соус, олію і добре перемішуємо руками. Можна влити бальзамічний оцет. Накриваємо та залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч.
3. Відокремлюємо капустяне листя від качана.
4. Деко змащуємо олією і викладаємо шар капустяного листя внахлест.
5. Присипаємо сіллю та спеціями. Зверху викладаємо реберця.
6. Випікати при 200 градусах близько 1 годину 20 хвилин. Якщо ви бачите, що реберця зарано починають рум’янитися, накрийте фольгою на 30 – 40 хвилин і потім приберіть її і доведіть м’ясо до рум’яності.
Leave a Reply