Запечені в духовці реберця з капустою

РЕЦЕПТ – Запечені в духовці реберця з капустою.

Для приготування цієї страви Ви можете взяти як одну, так і два качана капусти. Адже листя дуже сильно зменшується у розмірі при термообробці. Страва проста, домашня, добротна, ситна і дуже смачна. Соковиті, ніжні ребра баранячі або свинячі в кисло-солодкій капусті, запечене в духовці – це як кулінарний шедевр.

Інгридієнти:

  • Ребра баранячі або свинячі – 1.5 кг.,
  • Цибуля – 5 шт.,
  • Сіль – 1 ч. л.,
  • Вустерський соус – 1 ст.л.,
  • Коріандр, суміш перців,
  • Майонез – 1.5 ст.л.,
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.,
  • Капустяне листя зі спеціями.

Приготування страви:

1. Ребра промиваємо та просушуємо паперовими рушниками, розрізаємо на порції.

2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і змішуємо з м’ясом, додаємо сіль та спеції, соус, олію і добре перемішуємо руками. Можна влити бальзамічний оцет. Накриваємо та залишаємо маринуватися в холодильнику на ніч.

3. Відокремлюємо капустяне листя від качана.

4. Деко змащуємо олією і викладаємо шар капустяного листя внахлест.

5. Присипаємо сіллю та спеціями. Зверху викладаємо реберця.

6. Випікати при 200 градусах близько 1 годину 20 хвилин. Якщо ви бачите, що реберця зарано починають рум’янитися, накрийте фольгою на 30 – 40 хвилин і потім приберіть її і доведіть м’ясо до рум’яності.