Піца з ковбасою і шинкою в духовці – запечена вдома
РЕЦЕПТ – Піца з ковбасою і шинкою в духовці – запечена вдома.
Рецепт цієї домашньої піци близький до оригінального. Тісто в ньому замішується на воді, для змазування коржа не використовується майонез, а для додання аромату в начинку додаються ароматні трави. М’ясна основа піци — це кілька різних видів ковбаси.
Час приготування: 56 хвилин.
Інгредієнти:
- Вода – 200 мл.,
- Ковбаса варено-копчена – 120-130 г.,
- Ковбаса ветчинно-рубана (або шинка натуральна) – 120-130 г.,
- Ковбаса копчена тонка (наприклад, «Мисливська») – 100 г.,
- Борошно провіяне – 300 г.,
- Сіль – по щіпці в тісто і в соус,
- Цукор – 1 ч. л.,
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- Кетчуп – 1 ст. л.,
- Суміш перців – щіпка,
- Орегано сушений (материнка) – 0,5 ч. л.,
- Базилік сушений – щіпка,
- Масло рослинне – 2 ст. л. в тісто і для соусу,
- Дріжджі сухі – 10 г.,
- Часник – 1 зубок,
- Паста томатна – 1 ст. л.
Приготування страви:
1. Підігрійте воду до температури 33-35°C (спробуйте пальцем – не повинно бути гаряче). У глибоку миску насипте дріжджі, цукор і сіль, залийте водою і перемішайте.
2. Через кілька хвилин, коли суміш запіниться, висипте в миску борошно і додайте масло. Замісіть м’яке тісто – спочатку ложкою, а коли стане важко перемішувати руками. Сформуйте з нього колобок і присипте борошном. Прикрийте миску з тестом тканої серветкою і відставте в сторону на 35-40 хвилин.
3. Очистіть, помийте і наріжте цибулю і часник (цибулю – дрібними кубиками, часник – тонкими слайсами). Нагрійте на сковороді масло, протягом 1 хвилини обсмажуйте в ньому часник. Викладіть на сковороду цибулю і продовжуйте обсмажити при постійному помішуванні.
4. Коли кубики цибулі стануть прозорими (через пару хвилин) додайте до овочів пасту і продовжуйте гасити. Ще 2-3 хвилини туди ж відправте кетчуп, перець, сіль і сушені трави, знову перемішайте і зніміть з вогню. Суміш перекладіть в миску, подрібніть блендером до однорідності і залиште остигати.
5. Наріжте кружальцями ковбасу (широкі шматочки можете розрізати навпіл). Петрушку промийте, просушіть і дрібно порубаєте.
6. Змастіть форму для випікання піци (діаметром 30-34 см) рослинним маслом. Колобок піднявся тесту розімніть в коржик і розкачайте качалкою в коло (орієнтуйтеся на розмір форми). Акуратно перекладіть розкатане тісто у форму, сформуйте у кола бортики.
7. Розігрійте духовку (оптимальна температура – 190-200°C). На поверхні тіста рівномірно розподіліть соус, розкладіть шматочки ковбаси, посипте сиром (намагайтеся рівномірно розподіляти) і поставте запікатися.
8. Через 7-8 хвилин піцу дістаньте, присипте зеленню петрушки (за бажанням). Наріжте на шматочки і відразу ж подавайте. Домашня піца по цьому рецепту порадує всю вашу сім’ю.
Leave a Reply