РЕЦЕПТ – Оригінальний салат з мідіями.

Яскравий, оригінальний, свіжий, соковитий, легкий, але ситний салат. Любителям морепродуктів він безсумнівно припаде до смаку. Цей салат гідний стати фаворитом серед закусок із морською тематикою. У ньому ідеально поєднуються  мідії.

Час приготування: 60 хвилин для 3-х людей.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 200 грам,
  • Яйце куряче – 3 шт.,
  • Огірок – 2 шт.,
  • Кукурудза (220-250 г.) – 1 банка,
  • Мідії – 300 грам,
  • Петрушка – 1/3 пучка,
  • Сметана (100-120 г.) – 100 грам,
  • Гірчиця (зерниста) – 1 ст. ложка,
  • Сік лимонний – 2 ст. ложки,
  • Оливкова олія – ​​2 ст. ложки,
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка,
  • Паприка солодка – 1/2 ч. ложки,
  • Сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Мідії розморозити, добре обсушити паперовим рушником. У чашці змішати оливкове масло, одну ложку лимонного соку, соєвий соус і паприку. Залити отриманим маринадом мідії, перемішати і залишити їх маринуватися на півгодини.

2. Потім викласти мідії в добре розігріту суху сковороду разом з маринадом. Обсмажити на сильному вогні хвилини три, постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити.

3. Пекінську капусту нашаткувати. Викласти в великий салатник. Додати до капусти нарізані яйця.

4. Додати не дуже дрібно нарізаний огірок. З консервованої кукурудзи злити рідину і викласти кукурудзу в салатник.

5. Туди ж відправити остиглі вже мідії.

6. Сметану змішати з лимонним соком (столова ложка, що залишилася) і гірчицею. 

7. Додати в салатник подрібнену петрушку.

8. Заправити соусом та перемішати. Якщо треба додати сіль. Все готово!