Оригінальний салат з мідіями
РЕЦЕПТ – Оригінальний салат з мідіями.
Яскравий, оригінальний, свіжий, соковитий, легкий, але ситний салат. Любителям морепродуктів він безсумнівно припаде до смаку. Цей салат гідний стати фаворитом серед закусок із морською тематикою. У ньому ідеально поєднуються мідії.
Час приготування: 60 хвилин для 3-х людей.
Інгредієнти:
- Капуста пекінська – 200 грам,
- Яйце куряче – 3 шт.,
- Огірок – 2 шт.,
- Кукурудза (220-250 г.) – 1 банка,
- Мідії – 300 грам,
- Петрушка – 1/3 пучка,
- Сметана (100-120 г.) – 100 грам,
- Гірчиця (зерниста) – 1 ст. ложка,
- Сік лимонний – 2 ст. ложки,
- Оливкова олія – 2 ст. ложки,
- Соєвий соус – 1 ст. ложка,
- Паприка солодка – 1/2 ч. ложки,
- Сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Мідії розморозити, добре обсушити паперовим рушником. У чашці змішати оливкове масло, одну ложку лимонного соку, соєвий соус і паприку. Залити отриманим маринадом мідії, перемішати і залишити їх маринуватися на півгодини.
2. Потім викласти мідії в добре розігріту суху сковороду разом з маринадом. Обсмажити на сильному вогні хвилини три, постійно помішуючи. Зняти з вогню, остудити.
3. Пекінську капусту нашаткувати. Викласти в великий салатник. Додати до капусти нарізані яйця.
4. Додати не дуже дрібно нарізаний огірок. З консервованої кукурудзи злити рідину і викласти кукурудзу в салатник.
5. Туди ж відправити остиглі вже мідії.
6. Сметану змішати з лимонним соком (столова ложка, що залишилася) і гірчицею.
7. Додати в салатник подрібнену петрушку.
8. Заправити соусом та перемішати. Якщо треба додати сіль. Все готово!
Leave a Reply