Відкриті вареники з куриного філеРЕЦЕПТ – Відкриті вареники з куриного філе.

Ніжні вареники з соковитим курячим філе за оригінальним рецептом. Наші підказки допоможуть зробити цю страву такою, як ви намріяли, а можливо, навіть трішки кращою. Смачні вареники. Проста та смачна страва – соковита.

Час приготування: 130 хвилин для 3-х людей.

Інгредієнти:

  • Філе стегна – 500 г.,
  • Цибуля ріпчаста – 100 г.,
  • Петрушка – 20 г.,
  • Сіль, перець до смаку.

Тісто:

  • Борошно гречане – 250 г.,
  • Борошно пшеничне – 250 г.,
  • Молоко – 200 г.,
  • Масло вершкове – 30 г.,
  • Яйце куряче – 1 шт.,
  • Сіль до смаку,
  • Цукор до смаку,
  • Сметана для сервірування – 100 г.

Приготування страви:

1. ТІСТО: просіюємо борошно, додаємо сіль, перець та цукор.

2. Молоко кип’ятимо і запарюємо ним борошно. Додаємо масло та перемішуємо дерев’яною лопаткою. Коли маса трохи охолоне, додаємо яйце і вимішуємо ще раз. Потім загортаємо тісто в харчову плівку та кладемо до холодильника на одну годину.

3. НАЧИНКА: філе стегна, петрушку і цибулю перекручуємо через м’ясорубку. Додаємо сіль, перець і вимішуємо.

4. ВАРЕНИКИ: розкачуємо тісто завтовшки 2-3 мм. Вирізаємо формочкою (склянкою) кола діаметром приблизно 5 см. На середину кладемо 1 чайну ложку начинки. Далі вказівними і великими пальцями підхоплюємо краї тіста та навхрест затискаємо його, формуючи кошик у вигляді відкритої бочки.

5. Готуємо вареники на пару протягом 5 хвилин. Подаємо як закуску зі сметаною.