Олів’є з печерицями
РЕЦЕПТ – Олів’є з печерицями.
Цей вегетаріанський салат можна доповнити м’ясом – вареною куркою чи запеченою яловичиною. Їх краще викласти першим шаром. Таке олів’є — чудовий варіант новорічного салату. Незвичайний і дуже цікавий варіант улюбленого салату “Олів’є” без м’яса і ковбаси, але з грибами.
Час приготування: 60 хвилин для 5 людей.
Інгредієнти:
- Свіжоморожений горошок – 250 грамів,
- Гілочка петрушки – 5 штук,
- Вершкове масло жирністю 82% – 30 грамів,
- Цибулина – 0.5 штук,
- Печериці – 300 грамів,
- Сіль, перець чорний мелений,
- Майонез – 150 мілілітрів,
- Яйце – 3 штуки,
- Морква – 1 штука,
- Картопля – 3 штуки.
Приготування страви:
1. Підготуйте інгредієнти.
2. Картоплю та моркву відваріть у мундирі. Остудіть та очистіть.
3. Наріжте середні кубики.
4. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть. Наріжте дрібними кубиками.
5. Зелений горошок відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності, 5 хв. Відкиньте на друшляк, обдайте холодною водою.
6. Печериці наріжте тонкими скибочками. Цибулю дрібно наріжте. Розігрійте у сковороді вершкове масло, обсмажте гриби з цибулею на сильному вогні, помішуючи до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть. Зніміть із вогню, остудіть.
7. Розкладіть на окремі миски картопля, морква і яйця, заправте майонезом, посоліть і поперчіть.
8. Візьміть велике кільце сервіровки (або бортик від роз’ємної форми для випічки діаметром 20–22 см), поставте його на блюдо. Викладіть шарами картопля, зелений горошок, морква, яйця. Останнім шаром акуратно викладіть печериці. Зніміть обручку. Прикрасьте салат гілочками петрушки та подрібненими листочками з грибами.
9. Страва готова!
Leave a Reply