Стара картопля буде смачніша за молоду: поради приготуванняЯкщо додати у воду під час варіння старої картоплі цукру, вона буде смачніша за молоду.

Картопля дуже популярна в кулінарії, її люблять та їдять майже всі. Існує безліч рецептів страв з картоплі. Однак, щоб приготувати смачну картоплю, потрібно знати, як правильно її варити.

Якщо картопля стара, її готують з додаванням одного інгредієнту. Він покращує смакові властивості страви. Для цього знадобиться звичайний цукор.

Додайте під час варіння картоплі 1 ч. л. цукру.

Спочатку картоплю, що вже зморщилася, слід ретельно промити, залити холодною водою та залишити на 1 годину. Так картопля стане більш пружною. Потім очистіть бульби, наріжте та покладіть в каструлю з водою. Поставте на плиту та дайте закипіти. Додайте 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. лимонного соку та сіль. Перемішайте та варіть на маленькому вогні до готовності.

Стара картопля буде смачніша за молоду: поради приготуванняЯкщо не збираєтесь готувати пюре, обирайте картоплю, в якій менша кількість крохмалю. Тоді овоч не буде розварюватися. Обирайте картоплини однакового розміру. Заливати продукт слід холодною водою.

Для приготування пюре слід обирати бульби з високим вмістом крохмалю. Не потрібно товкти картоплю блендером, інакше вона стане клейкою.

Після очищення, не залишайте картоплю у воді надовго, інакше вона втрачає свій смак.

Обов’язково, додайте цукор та лимонний сік під час варіння, щоб отримати смачну страву.