Окрошка по-польски

РЕЦЕПТ – Окрошка по-польські.

Холодна літня окрошка по-польські — популярна страва в жарку пору. Готувати окрошку можна ще й на молочній сироватці, бульйоні чи просто на воді.

Час приготування: 30 хвилин. У 100 г.: 120 ккал. для 6 людей.

Вам знадобиться:

  • 300 г. курячого філе,
  • 150 г. редису,
  • 2 огірка,
  • 1 відварений буряк,
  • 3 зварених круто яйця,
  • По 1 пучку зеленої цибулі і петрушки,
  • 1 л. кефіру,
  • Рослинне масло,
  • Солі по смаку,
  • Перець по смаку.

Приготування страви:

1. Куряче філе наріж, посоли і обсмаж на олії до готовності.

2. Редис і очищені від шкірки огірки наріж кружальцями. Відварену буряк-дрібними кубиками. Змішай з рубаною зеленою цибулею і петрушкою.

3. Кефір розведи холодною кип’яченою водою в співвідношенні 3:1 і залий їм підготовлені овочі.

4. Посоли і поперчі за смаком. Дай трохи настоятися, щоб буряк забарвив окрошку.

5. Подаючи до столу, поклади в кожну тарілку обсмажене куряче філе і відварені яйця.