Океанская сельдь с зеленью

Час приготування: 140 хв. В одній порції 340 ккал. Білки -16 г, жири – 27 г, вуглеводи – 9 г.

Вам знадобиться:

На 4 порції:

– 100 г сметани

– 100 мл вершків

– 1 стол, ложка білого винного оцту

– 1/2 чайн. ложки зерен гірчиці

– по 1 щіпці солі та цукру

– мелений чорний перець

– 1/3 пучка кропу

– 200 г замороженого стручкового горошку

– 1 пучок зеленої цибулі

– 1 кисло-солодке яблуко

– 4 філе слабосоленого оселедця

Приготування:

Кріп обполоснути і дрібно нарізати. Сметану змішати з вершками, додати зерна гірчиці, оцет, нарізаний кріп, по щіпці солі і цукру, все ретельно перемішати.

Стручковий горошок розморозити і бланшувати в киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і нарізати невеликими шматочками.

Яблуко вимити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину, м’якоть нашаткувати скибочками. Зелену цибулю обполоснути і дрібно нарізати. Стручки горошку, яблуко та зелену цибулю підмішати в сметанно-вершковий соус.

Оселедець сполоснути під холодною водою, обсушити і нарізати шматочками. Потім покласти оселедець у миску, залити сметанно-вершковою сумішшю, накрити кришкою і поставити в холодильник маринуватися на 2 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.