Оселедець із зеленню
РЕЦЕПТ – Оселедець із зеленню.
Оселедець із зеленню — популярна закуска на столі будь-якого українця. Продукт чудово поєднується з вареною картоплею, рисом, овочами та іншими стравами.
Час приготування: 140 хв. В одній порції 340 ккал. Білки -16 г, жири – 27 г, вуглеводи – 9 г.
Вам знадобиться:
На 4 порції:
- 100 г. сметани,
- 100 мл. вершків,
- 1 столова ложка білого винного оцту,
- 1/2 чайной ложки зерен гірчиці,
- По 1 щіпці солі та цукру,
- Мелений чорний перець,
- 1/3 пучка кропу,
- 200 г. замороженого стручкового горошку,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 1 кисло-солодке яблуко,
- 4 філе слабосоленого оселедця.
Приготування страви:
1. Кріп обполоснути і дрібно нарізати. Сметану змішати з вершками, додати зерна гірчиці, оцет, нарізаний кріп, по щіпці солі і цукру, все ретельно перемішати.
2. Стручковий горошок розморозити і бланшувати в киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і нарізати невеликими шматочками.
3. Яблуко вимити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину, м’якоть нашаткувати скибочками. Зелену цибулю обполоснути і дрібно нарізати. Стручки горошку, яблуко та зелену цибулю підмішати в сметанно-вершковий соус.
4. Оселедець сполоснути під холодною водою, обсушити і нарізати шматочками. Потім покласти оселедець у миску, залити сметанно-вершковою сумішшю, накрити кришкою і поставити в холодильник маринуватися на 2 год.
Leave a Reply