Океанський оселедець із зеленню
Час приготування: 140 хв. В одній порції 340 ккал. Білки -16 г, жири – 27 г, вуглеводи – 9 г.
Вам знадобиться:
На 4 порції:
– 100 г сметани
– 100 мл вершків
– 1 стол, ложка білого винного оцту
– 1/2 чайн. ложки зерен гірчиці
– по 1 щіпці солі та цукру
– мелений чорний перець
– 1/3 пучка кропу
– 200 г замороженого стручкового горошку
– 1 пучок зеленої цибулі
– 1 кисло-солодке яблуко
– 4 філе слабосоленого оселедця
Приготування:
Кріп обполоснути і дрібно нарізати. Сметану змішати з вершками, додати зерна гірчиці, оцет, нарізаний кріп, по щіпці солі і цукру, все ретельно перемішати.
Стручковий горошок розморозити і бланшувати в киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і нарізати невеликими шматочками.
Яблуко вимити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину, м’якоть нашаткувати скибочками. Зелену цибулю обполоснути і дрібно нарізати. Стручки горошку, яблуко та зелену цибулю підмішати в сметанно-вершковий соус.
Оселедець сполоснути під холодною водою, обсушити і нарізати шматочками. Потім покласти оселедець у миску, залити сметанно-вершковою сумішшю, накрити кришкою і поставити в холодильник маринуватися на 2 год.
Leave a Reply