Океанський оселедець із зеленню
РЕЦЕПТ – Океанський оселедець із зеленню.
Страва “Оселедець із зеленню” – це традиційна страва, яка має довгу історію. Воно являє собою поєднання маринованого оселедця і свіжої зелені. Оселедець, приготований за цим рецептом, виходить малосольним і ніжним на смак.
Час приготування: 140 хвилин.
У одній порції 340 ккал.
Білки -16 г, жири – 27 г, вуглеводи – 9 г.
Вам знадобиться:
На 4 порції:
- 100 г. сметани,
- 100 мл. вершків,
- 1 ст., ложка білого винного оцту,
- 1/2 чайн. ложки зерен гірчиці,
- По 1 щіпці солі і цукру,
- Мелений чорний перець,
- 1/3 пучка кропу,
- 200 г. замороженого стручкового горошку,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 1 кисло-солодке яблуко,
- 4 філе слабосоленого оселедця.
Приготування страви:
1. Кріп обполоснути і дрібно нарізати. Сметану змішати з вершками, додати зерна гірчиці, оцет, нарізаний кріп, по щіпці солі і цукру, все ретельно перемішати.
2. Стручковий горошок розморозити і бланшувати в киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і нарізати невеликими шматочками.
3. Яблуко вимити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину, м’якоть нашаткувати скибочками. Зелену цибулю обполоснути і дрібно нарізати. Стручки горошку, яблуко і зелену цибулю підмішати в сметанновершковий соус.
4. Оселедець обполоснути під холодною водою, обсушити і нарізати шматочками. Потім покласти оселедець в миску, залити сметанно вершковою сумішшю, накрити кришкою і поставити в холодильник маринуватися на 2 г.
Leave a Reply