Океанская сельдь с зеленьюРЕЦЕПТ – Океанський оселедець із зеленню.

Страва “Оселедець із зеленню” – це традиційна страва, яка має довгу історію. Воно являє собою поєднання маринованого оселедця і свіжої зелені. Оселедець, приготований за цим рецептом, виходить малосольним і ніжним на смак.

Час приготування: 140 хв.

У одній порції 340 ккал.

Білки -16 г, жири – 27 г, вуглеводи – 9 г.

Вам знадобиться:

На 4 порції:

  • 100 г. сметани,
  • 100 мл. вершків,
  • 1 ст., ложка білого винного оцту,
  • 1/2 чайн. ложки зерен гірчиці,
  • по 1 щіпці солі і цукру,
  • мелений чорний перець,
  • 1/3 пучка кропу,
  • 200 г. замороженого стручкового горошку,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 1 кисло-солодке яблуко,
  • 4 філе слабосоленого оселедця.

Приготування страви:

1. Кріп обполоснути і дрібно нарізати. Сметану змішати з вершками, додати зерна гірчиці, оцет, нарізаний кріп, по щіпці солі і цукру, все ретельно перемішати.

2. Стручковий горошок розморозити і бланшувати в киплячій підсоленій воді 2 хв. Відкинути на друшляк, обдати холодною водою і нарізати невеликими шматочками.

3. Яблуко вимити, розрізати на чотири частини, видалити серцевину, м’якоть нашаткувати скибочками. Зелену цибулю обполоснути і дрібно нарізати. Стручки горошку, яблуко і зелену цибулю підмішати в сметанновершковий соус.

4. Оселедець обполоснути під холодною водою, обсушити і нарізати шматочками. Потім покласти оселедець в миску, залити сметанно вершковою сумішшю, накрити кришкою і поставити в холодильник маринуватися на 2 г.