Рецепт вівсянки з тунцемРЕЦЕПТ – Смачна вівсянка з тунцем.

Вівсянка з тунцем – якщо вам набридла звичайна вівсянка, спробуйте приготувати її з тунцем. Це просто чудове поєднання смаків. Рибу можна брати як в олії, так і у власному соку.

Час приготування: 20 хвилин. Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • 200 грам – вівсяних пластівців,
  • 400 мілілітрів – води,
  • 185 грам – тунця у власному соку,
  • 40 грам – вершкового масла,
  • 2 штуки – курячі яйця,
  • Приправи – за смаком,
  • Сіль – за смаком.

Приготування страви:

1. Налити воду в каструлю і довести до кипіння та додати вівсяних пластівців.

2. Зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо за смаком і варимо 3-5 хвилин.

3. За хвилину до закінчення приготування додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо, щоб воно рівномірно розподілилося. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися.

4. Тим часом готуємо яйця пашот. Закип’ячуємо воду в сотейнику і трохи підсолюємо. Розбиваємо яйце в шумівку і тримаємо над мискою, щоб стекла зайва рідина. На середньому вогні, коли вода не сильно булькає, обережно опускаємо яйце.

5. Варимо 2 хвилини, після чого акуратно виймаємо шумівкою і перекладаємо на тарілку. Повторюємо процес з другим яйцем.

6. Розкладаємо вівсянку на дві тарілки, додаємо дрібку улюблених трав на кожну порцію.

7. Викладаємо зверху тунець у власному соку та яйце пашот.

8. При подачі розрізаємо яйце пашот, щоб жовток слугував соусом.

9. Страва готова!